Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Κούρδοι συνεχίζουν να "πετσοκόβουν" τους Τούρκους στρατιώτες

"HPG: Εξουδετερώθηκαν 7 Τούρκοι στρατιώτες, καταστράφηκε ένα ραντάρ και κατεστραμμένο ελικόπτερο" αναφέρει σε άρθρο του κουρδικό ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία του είναι τα εξής:

"Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τους εναντίον του τουρκικού στρατού κατοχής στη Μετίνα, το Ζαπ και το Avashin, οι αντάρτικες δυνάμεις κατάφεραν να σκοτώσουν επτά από τους Τούρκους στρατιώτες, να καταστρέψουν ένα ραντάρ και να χτυπήσουν ένα ελικόπτερο.

Στην ανακοίνωσή του, το κέντρο ΜΜΕ του HPG ανέφερε: «Παρά τη δυσκολία και τη σφοδρότητα του πολέμου, οι αντάρτες συνεχίζουν την αντίστασή τους στις περιοχές Zap, Avashin και Matina. Οι δυνάμεις του εχθρού  βομβάρδισαν τις περιοχές αντίστασης 21 φορές με ελικόπτερα, 24 φορές με πολεμικά αεροσκάφη και 10 φορές με εκρηκτικά.

Κατά τις επιχειρήσεις τους κατά του στρατού κατοχής, οι δυνάμεις μας κατάφεραν να σκοτώσουν 7 στρατιώτες και να τραυματίσουν άλλους τρεις, και κατέστρεψαν ένα ραντάρ και χτύπησαν ένα ελικόπτερο.

 Αναλυτικές πληροφορίες για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις δυνάμεις των ανταρτών έχουν ως εξής:

Στο πλαίσιο της επαναστατικής εκστρατείας των Γερακών του Ζάγκρος στην περιοχή Avashin

Στις 3 Ιουνίου, στις 13:30, η κατοχή έβαλε φωτιές δίπλα στις σήραγγες και προσπάθησε να τις γεμίσει καπνό. Αυτός ο καπνός κράτησε περίπου 15 λεπτά. Οι δυνάμεις μας τους στόχευσαν , αλλά ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών εχθρού δεν διευκρινίστηκε.

Στις 3 Ιουνίου, στις 19:40, ο εχθρικός στρατός στοχοποιήθηκε στηνπεριοχή αντίστασης  μας  με ατομικά όπλα γεγονός που οδήγησε στο θάνατο ενός από αυτούς και στον τραυματισμό ενός άλλου.

Στις 4 Ιουνίου, στις 04:40, στρατιώτες του εχθρού στην περιοχή  αντίστασης στοχοποιήθηκαν και εκδιώχθηκαν με ατομικά όπλα. Στις 05.00 στοχοποιήθηκαν ξανά, και ένα ραντάρ καταστράφηκε σε  παρακείμενο ύψωμα.

Στο πλαίσιο της επαναστατικής εκστρατείας της μάχης Khabour στην περιοχή της Ματίνας

Στις 25 Μαΐου  επιθετικό ελικόπτερο που βομβάρδιζε την περιοχή  αντίστασης στο ύψωμα Χακάρι χτυπήθηκε άσχημα, με αποτέλεσμα  να εγκαταλείψει την περιοχή.

Στις 28 Μαΐου, πρωινές ώρες, οι δυνάμεις μας στόχευσαν με μεσαία όπλα τους στρατιώτες κατοχής που στάθμευαν στο λόφο του Μάρτυρ Σορς , στο λόφο Χακάρι, και σκότωσαν έναν από αυτούς.

Στις 3 Ιουνίου, όταν ο εχθρός θέλησε να βομβαρδίσει το ύψωμα του Μάρτυρα Ακέφ  στο ύψωμα Χακάρι, οι δυνάμεις μας τους αντιμετώπισαν με ατομικά όπλα και σκότωσαν έναν από αυτούς.

Στο πλαίσιο της επαναστατικής εκστρατείας των Γερακιών του Ζάγκρος στην περιοχή του Ζάγκρος

Στις 3 Ιουνίου, το μεσημέρι, οι εχθρικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να προχωρήσουν προς τις πρώτες γραμμές στην περιοχή Konyska, στοχοποιήθηκαν δύο φορές με ατομικά όπλα και αναγκάστηκαν  να υποχωρήσουν 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 4 Ιουνίου, στις 01:55 και στις 06:00, οι δυνάμεις μας χτύπησαν δύο φορές τους στρατιώτες κατοχής που προσπάθησαν να κινηθούν στην περιοχή  Καρκάρ. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, οι Ελεύθερες Γυναικείες Δυνάμεις του YJA-STAR κατάφεραν να σκοτώσουν δύο  άνδρες από τις δυνάμεις κατοχής.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής με εκρηκτικά

 Στις 30 Μαΐου και την 1η Ιουνίου ο στρατός κατοχής βομβάρδισε τις σήραγγες Hills of Hell  4 φορές με  εκρηκτικά.

 Στις 3 Ιουνίου, στις 10:30, οι σήραγγες στο Σπήλαιο των Τραυματιών βομβαρδίστηκαν δύο φορές με εκρηκτικά. όπου ο εχθρός χρησιμοποιούσε νάρκες αισθητήρων.

 Στις 3 Ιουνίου, στις 12:30, 14:20 και 18:40,  βομβάρδισαν τρεις φορές τις σήραγγες της αντίστασης στο Καρκάρ 

 Στις 3 Ιουνίου, στις 12:30, η κατοχή βομβάρδισε με εκρηκτικά τον λόφο Μάρτυρος Ακέφ  στο λόφο Χακάρι.

Επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων κατοχής με πυραύλους, επιθετικά ελικόπτερα και πολεμικά αεροσκάφη

 Στις 3 και 4 Ιουνίου, πυροβολικό από συνοριακά φυλάκια βομβάρδισε το ύψωμα Χακάρι και τον λόφο Όρτη.

 Στις 3 Ιουνίου, η περιοχή Qashoura στη Metina και τα χωριά Bashili και Seri Metina βομβαρδίστηκαν τέσσερις φορές από επιθετικά ελικόπτερα και δύο φορές από πολεμικά αεροσκάφη.

 Στις 3 Ιουνίου, μεταξύ 19.40 και 01.50, οι περιοχές Bahar Hill, Judi Hill, Warkhleh, Saga, Sida, Jamjou, Jia Rush, Kori Garo, Shaheed Shaheen και η  Konishka βομβαρδίστηκαν 17 φορές από επιθετικά ελικόπτερα και 12 φορές με πολεμικά αεροσκάφη.

 Στις 4 Ιουνίου, στις 05.00 και στις 05.30, η περιοχή Τζάμτζο βομβαρδίστηκε 10 φορές από πολεμικά αεροσκάφη.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι παρά την καθολική υπεροπλία των Τούρκων, οι Κούρδοι προτάσσουν αντίσταση, προξενώντας σημαντικές απωλειες σε προσωπικό, οπλικά συστήματα και μέσα

Η Τουρκία δεν έχει διδαχθεί από τα λάθη της εδώ και 40 χρόνια, αναφορικά με τον χειρισμό του Κουρδικού ζητήματος και προσπαθεί συνεχώς με βία,  ένοπλες επιθέσεις και στρατιωτικές επιχειρήσεις να πνίξει το ΡΚΚ.

Γιατί όμως δεν μπορούν να το καταφέρουν αυτό οι Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ);

Ο πνεύμονας ζωής του αντάρτη είναι ο τοπικός πληθυσμός. Εφόσον αυτός διάκειται ευμενώς με τους αντάρτες λόγω κοινής Εθνότητας , της Κουρδικής εν προκειμένω, είναι αδύνατον οι ΤΕΔ να καταφέρουν να εξαλείψουν το ΡΚΚ.

Όταν μάλιστα οι ΝΑ επαρχίες της Τουρκίας κατοικούνται σχεδόν αμιγώς από Κουρδικούς πληθυσμούς , τότε το εγχείρημα για τις ΤΕΔ γίνεται πάρα πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Κανείς μα κανείς Τούρκος πολιτικός δεν επιχείρησε ουσιαστικά να λύσει με πολιτικό τρόπο το Κουρδικό ζήτημα και αυτό είναι που πληρώνει ως τίμημα η Τουρκία

Ο Ερντογάν έχοντας στην κυβέρνηση του τον γκρίζο λύκο Μπαχτσελί του MHP, βάδισε ακριβώς τον ίδιο καταστροφικό δρόμο των προκατόχων του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ