Ένοπλες Συρράξεις

Κυρώσεις: Εντοπίστηκε το σούπερ γιοτ του Ρώσου Μίκελσον – Μυστήριο ο τελικός προορισμός του

Εντοπίστηκε έπειτα από δύο εβδομάδες «σιωπής», το σούπερ γιοτ Pacific το οποίο αξίζει τουλάχιστον, 150 εκατομμύρια δολάρια και ανήκει στο δεύτερο πλουσιότερο πολίτη της Ρωσίας, Λεονίντ Μίκελσον.

Υπενθυμίζεται, πως το υπερπολυτελές σκάφος, μήκους 85 μέτρων, είχε εντοπιστεί τελευταία φορά, στις 8 Μαΐου, όταν έπλεε στην Καραϊβική με κατεύθυνση προς τις Μπαχάμες. Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, το σκάφος σταμάτησε να εκπέμπει την ακριβή θέση του, κατά παράβαση του διεθνούς ναυτικού δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg, από τα τέλη Ιανουαρίου, το πλοίο είχε αγκυροβολήσει σε διάφορα λιμάνια στην Κόστα Ρίκα. Αναχώρησε από τη μαρίνα Papagayo κοντά στον κόλπο Culebra στις 5 Μαΐου και κατευθύνθηκε νοτιοανατολικά, περνώντας από τη Διώρυγα του Παναμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και ο τελικός του προορισμός αποτελεί μυστήριο, παρόλα αυτά, φημολογείται πως κατευθύνεται προς την Αίγυπτο από όπου πιθανότατα, να συνεχίσει την πορεία του προς τις Μαλδίβες ή την Τουρκία – δύο ασφαλή καταφύγια για τους Ρώσους ολιγάρχες και τις περιουσίες τους έπειτα από την επιβολή αυστηρών κυρώσεων από την δύση.

Στο μεταξύ Ιταλία, Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν κατασχέσει βίλες, τραπεζικούς λογαριασμούς και πολυτελή αυτοκίνητα που ανήκουν στους πλουσιότερους πολίτες της Ρωσίας. Περισσότερα από δώδεκα γιοτ αξίας άνω των 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν ήδη κατασχεθεί. 

Ο Μίκελσον, ο 45ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία σχεδόν 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι διευθύνων σύμβουλος της Novatek, του μεγαλύτερου μη κρατικού παρόχου φυσικού αερίου στη Ρωσία. Βρίσκεται αντιμέτωπος κυρώσεις που του έχουν επιβάλει Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδάς ήδη, από τις αρχές Απριλίου. Η εταιρεία του συγκαταλέγεται επίσης, στη λίστα των κυρώσεων των ΗΠΑ, αν και ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ