Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανική παραδοχή: Οι Ρώσοι θα μείνουν μόνιμα-Σχεδιάζουν τρίτη γραμμή άμυνας (Βίντεο)

Τα ρωσικά στρατεύματα κατασκευάζουν ήδη μια τρίτη γραμμή άμυνας στη νότια Ουκρανία για να αποκτήσουν έδαφος εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, υποστηρίζει η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών. Αυτό υποδηλώνει την πρόθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να κατακτήσει έδαφος σε αυτά τα εδάφη.

Αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας Vadym Skibitsky, όπως αναφέρει στο Facebook η υπηρεσία Τύπου της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση οφείλεται στη μετακίνηση στρατευμάτων από το έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας, όπου προέρχονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα νότια της Ουκρανίας, εκτός από τις χερσαίες δυνάμεις, περιλαμβάνει αεροπορικές και θαλάσσιες συνιστώσες.

 

«Βλέπουμε ότι από τις αρχές Μαΐου τα στρατεύματα κατοχής άρχισαν να ενισχύουν την άμυνά τους. Ετοιμάζονται κατάλληλες μηχανικές δομές, ούτε μία ή δύο, αλλά ήδη χτίζεται μια τρίτη γραμμή άμυνας. Και αυτό υποδηλώνει ότι μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον, ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θέλει να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτές οι στρατιωτικές πτυχές, οι στρατιωτικοί δείκτες είναι που υποδεικνύουν τις προθέσεις της Ρωσίας να καταλάβει και να κρατήσει αυτά τα εδάφη», είπε ο Σκίμιτσκι.

Ζαπορόζιε

Χθες γράφαμε για την ρωσική επίθεση στην Ζαπορόζιε που έκανε σκόνη τα εργοστάσια κατασκευής κινητήρων για τα drones και τα ελικόπτερα των Τούρκων.

"Ο επικεφαλής του "DPR" Denis Pushilin είπε ότι "ο στρατός του" DPR "έχει ήδη εισέλθει στις περιοχές Kherson, Zaporozhye και Kharkiv της Ουκρανίας. Το εξηγεί ως μια στρατηγική «υπεράσπισης του Ντονμπάς», η οποία, κατά τη γνώμη του, δεν μπορεί να εφαρμοστεί με την είσοδο στα διοικητικά σύνορα της περιοχής του Ντόνιετσκ.

Ειδικά στην κατεύθυνση του Zaporozhye, οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν την ομάδα των στρατευμάτων στις περιοχές Pohovsky και Vasilyevsky της περιοχής. Πιθανώς, για την επανέναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση Vasilyevka - Kamenskoye, καθώς και προς την κατεύθυνση Orekhov και Gulyaipol. Η Ρωσία ανασυντάσσει τις υπομονάδες του και συσσωρεύει   μεγάλο αριθμό στρατιωτικών και βαρέων οχημάτων. Το ενδεχόμενο πυραυλικών και αεροπορικών επιδρομών παραμένει. Αυτό ανέφερε η Περιφερειακή Στρατιωτική Διοίκηση του Zaporozhye στο Telegram.

 

 

Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών

 

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αφιέρωσαν την πρωινή τους αναφορά στην κατάσταση των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, κατηγορώντας αυτά τα στρατεύματα για «αισθητές τακτικές αποτυχίες» στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό αναφέρεται στην περίληψη του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Μιλάμε για απόπειρα επίθεσης στο Κίεβο μέσω Gostomel τον Μάρτιο, όπου Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν το αεροδρόμιο. Η ίδια η επίθεση, θυμόμαστε, απέτυχε, αν και η Ουκρανία επέστρεψε το Gostomel μόνο αφού όλα τα ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν την περιοχή του Κιέβου.

Οι Βρετανοί χρεώνουν επίσης τους Ρώσους αλεξιπτωτιστές με μια ανεπιτυχή διέλευση στο Belogorovka και να σταματήσουν την προέλαση κοντά στο Izyum.

«Τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα χρησιμοποιήθηκαν σε αποστολές που ταιριάζουν καλύτερα στο βαρύ τεθωρακισμένο πεζικό και υπέστησαν σοβαρές απώλειες κατά τη διάρκεια της εκστρατείας», ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών.

«Η αποτυχία να προβλεφθεί η ουκρανική αντίσταση και ο επακόλουθος εφησυχασμός των Ρώσων διοικητών είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες για πολλές από τις πιο επίλεκτες μονάδες της Ρωσίας», ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών.

 

Στο Φιδονήσι

Οι Ρώσοι οδήγησαν ένα αιχμάλωτο σκάφος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο νησί Zmeiny (Φιδονήσι). Οι Ουκρανοί πιστεύουν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προκλήσεις με βομβαρδισμό. Το ουκρανικό στρατιωτικό σκάφος αιχμαλωτίστηκε στο Μπερντιάνσκ

«Είναι πολύ πιθανό ο εχθρός να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο σκάφος, επίσης υπό ουκρανική σημαία, στις προκλήσεις του με βομβαρδισμούς ξένων πολιτικών πλοίων και ίσως τις παράκτιες περιοχές τόσο της Ουκρανίας όσο και άλλων κρατών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.» αναφέρει η έκθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ