Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Eκπρόσωπος πληροφοριών της Ουκρανίας: Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει το 60% του αποθέματος των όπλων ακριβείας που διαθέτει

Τα ρωσικά στρατεύματα  ξεμένουν από όπλα υψηλής ακρίβειας. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Vadym Skibitskyy, στον τηλεοπτικό σταθμό Krym.Realii.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι σήμερα  έχουν εξαντλήσει περίπου το 60% των αποθεμάτων τους σε όπλα ακριβείας.

"Για ορισμένους τύπους, ακόμη περισσότερο - 70%. Υπάρχουν σχετικές κανονιστικές απαιτήσεις σχετικά με το επίπεδο ορίου που πρέπει να διατηρείται στα στρατεύματα, και αυτό το όριο έχει σχεδόν επιτευχθεί για τα όπλα  Iskander", σημείωσε ο Skibitskyy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν μπορούσε να αναπληρώσει τα αποθέματα με την ίδια ταχύτητα που είχε κάνει στη Σοβιετική Ένωση. Έτσι, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν διαθέτει την απαραίτητη παραγωγική ικανότητα για την ταχεία αναπλήρωση των πυρομαχικών της. Επιπλέον, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, η επιτιθέμενη χώρα δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει εξαρτήματα ξένης κατασκευής.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι οι κατακτητές έχουν αλλάξει την τακτική τους να χρησιμοποιούν όπλα ακριβείας.

 Βλέπουμε αλλαγές και καταλαβαίνουμε ότι το κόστος των όπλων υψηλής ακρίβειας και των πυρομαχικών στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι στα όρια", συνοψίζει ο αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...