Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Ολένα Ζελένσκα κατακεραυνώνει τη Ρωσία: «Ο ουκρανικός λαός βιώνει αδιανόητη φρίκη»

Στην εξ αποστάσεως παρέμβασή της στη Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ, η Ολένα Ζελένσκα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «άνθρωποι κρύβονται στο μετρό του Χαρκόβου επί τρεις μήνες (…) ζουν εκεί με τα παιδιά και τα ζώα τους. Επειδή όλους αυτούς τους μήνες το Χάρκοβο βομβαρδιζόταν. Και τώρα που το μετρό θα πρέπει να τεθεί ξανά σε λειτουργία για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που δεν βγήκαν καθόλου στην επιφάνεια για όλο αυτό το διάστημα» και πρέπει να τους αναγκάσουν να το κάνουν, εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας κατήγγειλε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την αδιανόητη «φρίκη» που προκάλεσαν οι ρωσικές δυνάμεις στη χώρα της. Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Μόσχα «έδειξε μία φρίκη που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε», είπε.

«Ο ΠΟΥ έχει δεσμευτεί να προστατεύει τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, εκείνα της ζωής και της υγείας», αλλά «σήμερα, παραβιάζονται στην Ουκρανία», επισήμανε, η Ολένα Ζελένσκα, μέσω βιντεοκλήσης, και κατέληξε:

«Κανένας Ουκρανός, ενήλικος ή παιδί, δεν είναι βέβαιος ότι θα ξυπνήσει αύριο», ότι το σπίτι του δεν θα χτυπηθεί από πύραυλο. «Οι γιατροί δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα ασθενοφόρα τους δεν θα βομβαρδιστούν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...