Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανία για Ρωσία: Εννιά χρόνια στο Αφγανιστάν οδήγησαν στις ίδιες απώλειες σε τρεις μήνες στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχασε τόσους στρατιώτες κατά τους τρεις πρώτους μήνες του πολέμου στην Ουκρανία, όσους έχασε η Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του εννιάχρονου πολέμου της στο Αφγανιστάν.

Αυτό αναφέρεται σε πρόσφατη σύνοψη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο συνδυασμός κακής τακτικής σε χαμηλό υψόμετρο, περιορισμένης αεροπορικής κάλυψης και έλλειψης ευελιξίας και μιας προσέγγισης της διοίκησης που είναι πρόθυμη να επιτείνει τις αποτυχίες και να επαναλάβει τα λάθη οδήγησε στο υψηλό ποσοστό απωλειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Λονδίνο εκτιμά ότι οι ρωσικές απώλειες θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου και θα γίνουν πιο εμφανείς στους Ρώσους, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη δημόσια δυσαρέσκεια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επίσημες απώλειες της Ρωσίας στο Αφγανιστάν υπολογίζονται σε 13.000 έως 15.000. Η Ουκρανία, από την άλλη πλευρά, υπολογίζει τις τρέχουσες απώλειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε 29.000.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...