Ένοπλες Συρράξεις

ΣΟΚ! Αμερικανός καθηγητής: Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στο Azovstal μπορεί να έχουν σκοτωθεί και ακρωτηριαστεί από τους Αζοφίτες

Γράφαμε χθες πως είχαμε την ουκρανική διαταγή στο Azovstal: Παύσατε πυρ..

Σήμερα ο Ζελένσκι είπε ότι ο ουκρανικός στρατός, που αποσύρθηκε από το Azovstal, θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος σύμφωνα με τη διαδικασία ανταλλαγής. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος σε συνέντευξή του σε Ουκρανούς δημοσιογράφους.

"Τα παιδιά έλαβαν ένα μήνυμα από τον στρατό ότι έχουν κάθε δικαίωμα να βγουν έξω και να σώσουν τη ζωή τους. Η στρατιωτική διοίκηση τα παρέδωσε όλα αυτά σε όλους τους αποκλεισμένους στο Azovstal. Στη συνέχεια, όλα εξαρτώνται από τον ΟΗΕ, τον Ερυθρό Σταυρό, τη Ρωσική Ομοσπονδία που ανέλαβαν ότι αυτοί (οι μαχητές) θα είναι όλοι ασφαλείς και θα περιμένουν το ένα ή το άλλο μοντέλο ανταλλαγής. Σήμερα, νομίζω ότι αυτό: η διαδικασία που καθοδηγείται από τις πληροφορίες σήμερα θα τελειώσει - η απόσυρση, η απόσυρση και η προετοιμασία για διάλογο, για ανταλλαγή, και τα παρόμοια», λέει ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα γίνει η ανταλλαγή.

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας: Το "Azovstal" απελευθερώθηκε από τους μαχητές

Το έδαφος του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη, όπου μια ομάδα Ουκρανών μαχητών του Azov «είχε αποκλειστεί από τις 21 Απριλίου, πέρασε πλήρως υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. Αυτό ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, λέγοντας ότι συνολικά 2.439 άνθρωποι έχουν παραδοθεί από τις 16 Μαΐου.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν πλάνα που δείχνουν πώς ερευνώνται εξονυχιστικά άτομα με στρατιωτικές στολές για τατουάζ ή ναζιστικά σύμβολα. 

https://www.youtube.com/watch?v=zw2fB9RCHVs

Ο Πουσίλιν ανακοίνωσε το αναπόφευκτο δικαστήριο για τον ουκρανικό στρατό που εγκατέλειψε το Azovstal

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DPR, στα χέρια αυτών των στρατιωτικών βρίσκεται "το αίμα πολλών, πολλών πολιτών", κατοίκων της Μαριούπολης, άλλων πόλεων και περιοχών.

Αμερικανός καθηγητής: Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στο Azovstal κατακρεουργήθηκαν

 

Στο μεταξύ μια άλλη διάσταση του θέματος με τους Νατοϊκούς που βρίσκονταν στο Αζοφσταλ δίνει Αμερικανός καθηγητής.

Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (ΗΠΑ) Μάικλ Μπρένερ δεν αποκλείει ότι υπήρχαν αρκετοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στη Μαριούπολη στο Azovstal , «τους οποίους οι μαχητές του εθνικού τάγματος "Azov"  σκότωσαν και στη συνέχεια ακρωτηρίασαν τα σώματά τους για να σώσουν τις δυτικές κυβερνήσεις από την αμηχανία».

Ο Μάικλ Μπρένερ μοιράστηκε την άποψή του σε μια συνέντευξη με τον Κέβιν Μπάρετ , εκδότη του Veterans Today .

 

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι δεν υπήρχαν μόνο ξένοι μισθοφόροι στο Azovstal - εθελοντές, αλλά και ολόκληρες μονάδες «σταλμένες να βοηθήσουν το Κίεβο από τις κυβερνήσεις τους»

 

"Στην περίπτωση μεμονωμένων εθελοντών, όλα είναι απλά - κανείς δεν ενδιαφέρεται για την καταγωγή τους. Αλλά αν ξαφνικά αποδειχθεί ότι υπήρχαν ολόκληρες μονάδες, τότε οι συνέπειες θα έδιναν τέλος στις μελλοντικές διπλωματικές σχέσεις τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και μεταξύ της Ρωσίας και της Γουέστ», εξήγησε ο Μπρένερ.

Ο πολιτικός επιστήμονας τόνισε ότι η επιλογή της μαζικής παράδοσης των «υπερασπιστών του Azovstal» δεν εξετάστηκε για τόσο καιρό, πιθανώς μόνο λόγω των «αξιωματικών του ΝΑΤΟ», επειδή οι δυτικές κυβερνήσεις ή/και η ηγεσία της συμμαχίας φοβούνταν την έκθεση. . «Δεν θέλαμε να χάσουμε το πρόσωπό μας».

 

«Και όταν έγινε σαφές ότι θα έπρεπε να παραδοθούν, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα κοσκινίσουν αυτούς που θα βγουν και θα λάβουν αδιάψευστα - ζωντανά - στοιχεία για την παρουσία μονάδων του ΝΑΤΟ - αυτό θα γίνει ένα δολοφονικό ατού για τη Μόσχα». Ο Μπρένερ είπε, προτείνοντας ότι «ό,τι και αν κρύβονταν οι δυτικοί στρατιωτικοί στο βιομηχανικό συγκρότημα Azovstal, είναι πολύ πιθανό να είναι νεκροί. Σκοτώθηκαν από την Ταξιαρχία του Αζόφ* και άλλες σχετικές νεοναζιστικές ομάδες και εξαφανίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε τα σώματά τους μπορούσαν να μην βρεθεί ή να αναγνωριστεί».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό, μια τέτοια εντολή θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δοθεί «για να σωθούν οι δυτικές κυβερνήσεις από το πολιτικό κόστος που θα ακολουθούσε εάν τεκμηριωνόταν ότι ήταν εμπόλεμοι στη σύγκρουση»

 

«Αν μη τι άλλο, η απόφαση για την εξάλειψη των αδέξιων δυτικών βοηθών θα μπορούσε να είχε ληφθεί από τους αδίστακτους φασίστες ηγέτες που διοικούσαν το Azovstal χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις επιθυμίες των χαρακτήρων του Ζελένσκι στο Κίεβο».

 

"Υπάρχει καμία πιθανότητα οι Ρώσοι να ψάξουν μέσα από τα ερείπια για στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν την παρουσία κάποιου γνωστού δυτικού στρατού; Απίστευτο. Αυτά τα πτώματα πιθανότατα έχουν καταστραφεί και η Μόσχα δεν έχει πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων DNA των δυτικών στρατιωτικών ιδρυμάτων." - λέει ο διεθνής ειδικός του Πίτσμπουργκ.

 

Για να εξηγήσει την εκδοχή του για τα γεγονότα στο Azovstal, θυμάται ότι «οι άνθρωποι του Μπαντέρα είναι κάθε άλλο παρά συναισθηματιστές – όχι περισσότερο από την ομάδα Μπάιντεν, η οποία χρησιμοποιεί εν ψυχρώ τους Ουκρανούς ως τροφή για τα κανόνια στον πόλεμο τους εναντίον του Πούτιν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ