Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αυτό είναι το ρωσικό μυστικό όπλο κατά των βρετανικών πυραύλων Brimstone στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε νέες προμήθειες όπλων. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βλαντιμίρ Γερανόσιαν εκτίμησε τη δυτική "βοήθεια" στο Κίεβο.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι επρόκειτο να στείλει πυραύλους κατά πλοίων, πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός συμφώνησε επίσης με τον πρόεδρο της Πλατείας για εντατικοποίηση της συνεργασίας με τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Σημειώνοντας την πρόσφατη ανακοίνωση για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών προς την Ουκρανία, ο πρωθυπουργός μίλησε για υποστήριξη που διοχετεύεται στην άμυνα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς, πυραύλων εδάφους-πλοίου και μη επανδρωμένων αεροσκαφών», ανέφερε το RT επικαλούμενο ανακοίνωση Τύπου του γραφείου του Τζόνσον.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Χίπι, δήλωσε ότι το κράτος πρόκειται να στείλει πυραύλους Brimstone στο Κίεβο. Ο στρατιωτικός παρατηρητής του PolitExpert, μέλος του Γραφείου Στρατιωτικής-Πολιτικής Ανάλυσης Βλαντιμίρ Γερανόσιαν θυμήθηκε μια ρωσική παροιμία σχετικά με αυτό το θέμα - ο διάβολος δεν είναι τόσο τρομερός όσο είναι ζωγραφισμένος.

«Έχουμε κάτι να τους χτυπήσουμε (Brimstone. — Εκδ.) — με τα συστήματα αεράμυνας Kinzhal, Shtil και ούτω καθεξής, τα οποία τους καταρρίπτουν σε όλη την ακτίνα δράσης τους», πρόσθεσε ο Γερανόσιαν.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας υπενθύμισε επίσης ότι αρχικά η Βρετανία προσφέρθηκε να τους τοποθετήσει σε σκάφη τύπου Barzan, Super Vita. Ωστόσο, η Ουκρανία έχασε τον στόλο της.

«Τώρα έχουν ένα νέο όραμα για τη χρήση αυτών των πυραύλων, συμπεριλαμβανομένης της ιδέας ενός αντάρτικου τρομοκρατικού πολέμου. Σε οποιεσδήποτε κινητές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων μάχης πεζικού. Τώρα τι κάνουν, μεταμφιέζονται σε πολιτικά οχήματα και κάνουν αυτούς τους πυραύλους "ptrkashki», συνέχισε ο Γερανόσιαν.

Ο παρατηρητής πρόσθεσε ότι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πυραύλους ενάντια σε άρματα μάχης - η ακτίνα μάχης της χρήσης τους είναι μέχρι 12 χιλιόμετρα, η κεφαλή ζυγίζει 6,3 κιλά. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πύραυλος πρώτα εκρήγνυται μια μικρή γόμωση, διαπερνώντας την ενεργή προστασία της θωράκισης και στη συνέχεια πυροδοτείται η κύρια γόμωση. Ωστόσο, η Ρωσία έχει επίσης απάντηση σε μια τέτοια τροποποίηση.

«Έχουμε κάτι να αντιτάξουμε και σε αυτό - αυτό είναι η επιστροφή στην κόλαση. Έχουμε "Shells", οποιαδήποτε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, καθώς και κινητές ομάδες που μπορούν να εξαλείψουν αυτούς τους πυραύλους τόσο στην αρχή όσο και στην πορεία», είναι σίγουρος ο Γερανόσιαν.

Έγινε γνωστό ότι ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να μεταφέρει δυτικά όπλα υπό το πρόσχημα του φορτίου του Ερυθρού Σταυρού. Αυτό δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Αλεξέι Λεόνκοφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ