Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ουκρανία: «Οι ΛΟΑΤΚΙ χρειάζονται προστασία»

Να προστατεύσουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα από την Ουκρανία που είτε βρίσκονται ακόμα σε εμπόλεμες περιοχές είτε έχουν φύγει, καλεί τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης η επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας, η κ. Μιγιάτοβιτς εκφράζει την ανησυχία ότι υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα που χρειάζονται ορισμένα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ουκρανία, όπως ορμόνες για τρανς και αντιρετροϊκά φάρμακα. Επίσης, σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στην Ουκρανία ενημερώθηκε ότι ορισμένα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν δυσκολίες να φύγουν από τη χώρα, κυρίως τρανς γυναίκες που δεν έχουν ολοκληρώσει τη νομική διαδικασία αναγνώρισης φύλου και στα έγγραφα ταυτότητάς τους είναι καταχωρημένες ως άνδρες, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το στρατιωτικό νόμο να υποχρεούνται να παραμείνουν στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Επίσης, στις γειτονικές με την Ουκρανία χώρες, μη κυβερνητικές οργανώσεις αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις, όπως έλλειψη πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη για τρανς και ίντερσεξ άτομα και κενά στην αναγνώριση ως συζύγων συντρόφων του ίδιου φύλου.

Τέλος, η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν υπόψη και την κατάσταση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στην Ουκρανία και ενδέχεται να μην μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις χώρες καταγωγής τους ή που μπορεί να επιδιώξουν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι