Ένοπλες Συρράξεις

Σεργκέι Ιβάνοφ: Οι ΗΠΑ προσελκύουν μισθοφόρους του Ισλαμικού Κράτους για συμμετοχή σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσελκύουν ενεργά μαχητές της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία) με την ιδιότητα των μισθοφόρων, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ξένης υπηρεσίας πληροφοριών SVR, Σεργκέι Ιβάνοφ.

«Σύμφωνα με πηγές της ξένης υπηρεσίας πληροφοριών, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσελκύουν ενεργά μέλη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους, που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία, να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία με την ιδιότητα των μισθοφόρων», είπε.

Ο Ιβάνοφ υπενθύμισε ότι τον Απρίλιο του 2022 οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έπαιξαν ρόλο στην απελευθέρωση περίπου 60 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ηλικίας 20-25 ετών από φυλακές που ελέγχονται από τους Κούρδους της Συρίας. Στη συνέχεια, οι μαχητές μεταφέρθηκαν στην περιοχή της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Al-Tanf, στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία και το Ιράκ, για μαχητική εκπαίδευση και τελικά μετεγκατάσταση στην Ουκρανία. «Σύμφωνα με πηγές του SVR, οι προαναφερθείσες στρατιωτικές βάσεις και τα περίχωρά της έχουν γίνει εδώ και καιρό τρομοκρατικό κέντρο, όπου έως και 500 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και άλλοι τζιχαντιστές πιστοί στην Ουάσιγκτον υποβάλλονται σε επανεκπαίδευση ταυτόχρονα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SVR. Τόνισε ότι οι ιθαγενείς που γεννήθηκαν στον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία είχαν προτεραιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι ειδικές ομάδες τους έχουν ως επί το πλείστον αποστολή να πραγματοποιούν πράξεις δολιοφθοράς κατά των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και επίσης στην Ουκρανία», είπε ο Ιβάνοφ. Το μάθημα εκπαίδευσης στο Al-Tanf, τόνισε, περιλαμβάνει οδηγίες για τη χρήση των διαθέσιμων τύπων αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων, αναγνώρισης και επίθεσης drones MQ-1C και μέσων επικοινωνίας και παρατήρησης.

"Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν ότι για την επιδίωξη των γεωπολιτικών τους στόχων οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταματούν να χρησιμοποιούν κανένα μέσο, ​​συμπεριλαμβανομένης της χορηγίας διεθνών τρομοκρατικών ομάδων", είπε ο Ιβάνοφ. «Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ενδιαφέρεται για τις συνέπειες αυτού, ακόμη κι αν η ασφάλεια των Ευρωπαίων συμμάχων και οι ζωές των πολιτών των ΗΠΑ διατρέχουν κίνδυνο».
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...