Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Λυσσαλέες μάχες στο Ντονμπάς! Τεράστιες απώλειες Ρώσων & Ουκρανών στο ποταμό Σεβέρσκι Ντονέτς

Στην Ουκρανία, οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται σε όλη τη γραμμή του μετώπου χωρίς μεγάλη επιτυχία εκατέρωθεν.

Στην περιοχή του Χάρκοβο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) ελέγχουν τη γραμμή Προύντιανκα-Πιτόμνικ-Ρουμπίζνιε. Η AFU εδραίωσε θέσεις κοντά στα κρατικά σύνορα της Ρωσίας κοντά στο χωριό Τερνόβι. Τις τελευταίες ημέρες, δεν υπήρξε περαιτέρω προέλαση της AFU προς τα ανατολικά, παρά τις συνεχείς προσπάθειες.

Ανίκανος να δώσει ένα συντριπτικό πλήγμα στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει ρωσικά χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα. Κατά τη διάρκεια ενός άλλου βομβαρδισμού στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, ένας ντόπιος πολίτης τραυματίστηκε.

Στην περιοχή Ιζιούμ, οι μάχες συνεχίζονται στα νότια του χωριού Ντολγκένκι και κοντά στο Κουρούλκι. Τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στις ουκρανικές θέσεις στο Μπαρβένκοβο. Μάχες σημειώνονται στο χωριό Γουσάροβκα, που βρίσκεται στα νότια προάστια της πόλης.

Στα δυτικά του Ιζιούμ, οι μονάδες AFU που προσπάθησαν να καταλάβουν θέσεις στο Σεβέρσκι Ντόνιετς εξουδετερώθηκαν. Παρά την απειλή περικύκλωσης, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να μεταφέρει επιπλέον εξοπλισμό και προσωπικό στην περιοχή.

Οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο χωριό Λιμάν. Από το Γιαμπόλ, η πρώτη γραμμή κινήθηκε προς το χωριό Ντίμπροβο.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία στις 16 Μαΐου, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας ανέλαβαν τον έλεγχο των χωριών Γιαρόβαγια και Ντρομπίσεβο στην περιοχή Οσκόλ. Η ουκρανική ομάδα στρατευμάτων στο Λιμάν κινδυνεύει να πέσει στην επιχειρησιακή περικύκλωση, ενώ η γέφυρα που οδηγεί από την πόλη στο Σλαβιάνσκ καταστράφηκε. Η ομάδα AFU στην περιοχή χωρίζεται σε δύο μέρη με επίκεντρο το Σβιατογκόρσκ και το Λιμάν.

Στις 15 Μαΐου, 8 πολίτες απελευθερώθηκαν από την AFU από την πόλη Νοβοσέλοβκα. Καθιερώθηκε καθεστώς κατάπαυσης του πυρός για αρκετές ώρες προκειμένου να διασφαλιστεί η μεταφορά αμάχων στις δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ. Ενώ η επίθεση και ο βομβαρδισμός στις θέσεις της AFU είχαν ανασταλεί, οι ουκρανικές δυνάμεις πήραν το χρόνο τους για να ενισχύσουν την άμυνά τους.

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Μπελογκόροβκα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Σεβέρσκι Ντόνιετς. Δεν αναφέρθηκαν επιτυχίες από καμία πλευρά.

Ο αυτοκινητόδρομος Λισιτσάνσκ- Αρτέμοβσκ εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πυρών από το ρωσικό πυροβολικό.

Στην περιοχή του Σεβεροντόνιετσκ γίνονται μάχες για το Στσεντρίτσεβο, το Βορόνοβο και το Μπόροβσκογιε. Στα νότια, οι μάχες για το Ορέχοβο και το Τοσκόβκα συνεχίζονται. Εν τω μεταξύ, βόρεια της Ποπάσναγια, το χωριό Αλεξανδροπόλ τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, οι μάχες συνεχίζονται για την Καμισεβάχα και στην περιοχή Βρουμπόβκα.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε όλη τη γραμμή κοντά στην πόλη του Ντόνιετσκ. Ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε κάποια πρόοδο. Μια επίθεση εξαπολύθηκε στα περίχωρα του χωριού της Νέας Υόρκης.

Στην περιοχή Αβντέεβκα, τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να προχωρήσουν κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων Αβντέεβκα-Κωνσταντίνοβκα και Νοβγκορόντσκογιε. Αναφέρθηκε και η ένταση των μαχών θέσης στην περιοχή Γκορλόβκα. Στην περιοχή Μαρίνκα, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη.

Στα νότια του Ντονμπάς, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αποδυναμώσουν την ουκρανική άμυνα στα περίχωρα της πόλης Ουγκλεντάρ. Οι μάχες συνεχίζονται επίσης στα περίχωρα της Βελίκαγια Νοβοσέλκα. Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αντεπιτεθούν.

Η AFU εξαπέλυσε επίθεση μεταξύ Γκουλιάι-Πόλε και Μαλινόφσκαγια. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης επίθεσης, η AFU έχασε 30 άρματα μάχης, 11 οχήματα μάχης πεζικού, δύο συστήματα Grad, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και περισσότερους από 300 στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, οι βομβαρδισμοί των θέσεων των δύο πλευρών συνεχίζονται σε όλη τη γραμμή του μετώπου.

Στις περιοχές Χερσώνα-Νικολάεφ, η πρώτη γραμμή παραμένει χωρίς αλλαγές. Βρίσκεται κατά μήκος της γραμμής της Μαύρης Θάλασσας-Αλεξάντροβκα-Μαξίμοβκα-Σνιγκίρεβκα-Βισοκόπολιε-Ποταμό Δνείπερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...