Ένοπλες Συρράξεις

ΝΑΤΟ: Απάντηση στην Τουρκία από άλλες χώρες – μέλη για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

«Εφόσον οι δύο χώρες το θέλουν, τότε καμία από τις 30 χώρες δεν επιτρέπεται να αντιταχθεί. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που θα φώτιζε με πολύ αρνητικό τρόπο το ΝΑΤΟ και εύχομαι να μη συμβεί», δήλωσε ο Ασελμπορν και εμφανίστηκε βέβαιος ότι καμία από τις 30 χώρες, εκτός από την Τουρκία, δεν θέλει να εμποδίσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Τα όσα είπε αποτελούν επί της ουσίας απάντηση στα όσα είπε ο Τσαβούσογλου, που εξαπέλυσε πυρά κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας, λέγοντας κιόλας πως ο λαός του ζητά να μπλοκάρουν την ένταξη. 

«Η Τουρκία είναι μία από τις 30 χώρες του ΝΑΤΟ. Σημαντικός εταίρος, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εδώ το θέμα είναι η ασφάλεια στην Ευρώπη και κυρίως σε δύο χώρες, η μία εκ των οποίων έχει πολλά χιλιόμετρα κοινών συνόρων με την Ρωσία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί κανείς πλέον να πιστέψει τον Πούτιν, ο οποίος έλεγε κάποτε και ότι δεν επρόκειτο να επιτεθεί εναντίον των Ουκρανών. Αν η Σουηδία και η Φινλανδία το θέλουν, τότε θα έχουν και τις 30 χώρες στο πλευρό τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από εγκεφαλικά νεκρό, το ΝΑΤΟ αναγεννήθηκε χάρη στον Πούτιν»

Αναφερόμενος την εξέλιξη του ΝΑΤΟ, ο Ασελμπορν είπε χαρακτηριστικά ότι «από εγκεφαλικά νεκρό το 2019, έφτασε σε μια αναγέννηση το 2022, χάρη στον Πούτιν». Το ΝΑΤΟ θα μεγαλώσει, είμαι πεπεισμένος, δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Συμμαχία θα παραμείνει αμυντική, όπως φάνηκε και από την ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Την στήριξή τους στην προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασαν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Τσεχίας, της Νορβηγίας και της Σλοβακίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ