Ένοπλες Συρράξεις

11 Μαΐου επίθεση με χημικά στο Αζοφσταλ-Νέα απόπειρα Ρώσων να εισβάλλουν (Βίντεο)

Ο σύμβουλος του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης, Alexander Lashin, ανακοίνωσε ότι η επίθεση με χημικά στο Azovstal έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαΐου.

Αυτό είπε στο μήνυμά του σε βίντεο. 

«Οι ντόπιοι κάτοικοι της Μαριούπολης προειδοποιούνται να μην βγουν στους δρόμους, γιατί θέλουν να καπνίσουν τους ήρωές μας από το Azovstal, δεν τα καταφέρνουν, επομένως προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τόσο επικίνδυνα όπλα όπως τα χημικά όπλα», είπε ο Lashin.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίσταση 

Ο πρώην διοικητής του Συντάγματος Αζόφ, Μαξίμ Ζορίν, είναι πεπεισμένος ότι οι μαχητές που υπερασπίζονται το Αζόφσταλ θα σταθούν στο ύψος τους και είναι έτοιμοι να πολεμήσουν, παρά τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται.

Την άποψη αυτή εξέφρασε στον αέρα της Espreso.

"Οι πολεμιστές του Azovstal είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι το τέλος, αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι τόσο δύσκολο για αυτούς που πρέπει να πολεμήσουν σε τέτοιες συνθήκες. Ανησυχούν περισσότερο ότι υπάρχουν πολιτικές διεργασίες γύρω από το Azovstal, τα τραγικά γεγονότα, που ξεχνούν ποιος στην πραγματικότητα σώζει ανθρώπους που κινδυνεύουν πραγματικά, όταν ξεχνούν να πουν ότι το τίμημα της ακραίας εκκένωσης είναι τρεις ζωές Ουκρανών στρατιωτών", τόνισε ο Ζορίν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, παρά τις διαπραγματεύσεις ή τις υποσχέσεις για διακοπή των μαχών, η επίθεση στο Azovstal συνεχίζεται.

"Σήμερα, η επίθεση ξεκίνησε ξανά, αεροσκάφη και πυροβολικό χτυπούν ξανά, υπάρχουν και πάλι προσπάθειες εισβολής σε θέσεις της Ουκρανίας, κάτι που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει ότι πρέπει να μιλήσετε με τους Ρώσους αποκλειστικά από θέση ισχύος. Καταλαβαίνουν μόνο κάτι τέτοιο", είπε.

 
Τέλος τα ρωσικά στρατεύματα ξανάρχισαν να εισβάλλουν στο χώρο του Azovstal. όπως ανέφερε ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης Petro Andryushchenko. Οι επιθέσεις επαναλήφθηκαν μετά την αναχώρηση της αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ από την περιοχή του Ντόνετσκ.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την αναχώρηση της ομάδας του ΟΗΕ έξω από την περιοχή του Ντόνιετσκ, οι κατακτητές άρχισαν να εισβάλλουν στο Azovstal. Συγκεκριμένα, προσπάθησαν να παραβιάσουν τη γέφυρα, που ήταν η πύλη εκκένωσης. Ανεπιτυχώς», είπε.

Ο σύμβουλος δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο με μαχητές να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ