Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Γαλλικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι εντοπίστηκαν στην Ουκρανία για πρώτη φορά (Εικόνα)

Το γαλλικής κατασκευής Mistral φορητό σύστημα αεράμυνας (MANPAD) έχει εντοπιστεί με τις δυνάμεις του Κιέβου για πρώτη φορά.

Στις 4 Μαΐου, ουκρανικές πηγές κοινοποίησαν φωτογραφίες που δείχνουν ένα Mistral MANPAD τοποθετημένο στο πορτμπαγκάζ ενός φορτηγού Fiat Fullback των δυνάμεων του Κιέβου σε απροσδιόριστο μέρος της Ουκρανίας.

Το Mistral, το οποίο κατασκευάζεται από την MBDA, έχει μέγιστη εμβέλεια αναχαίτισης 6-7,5 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος κατευθυνόμενος με υπέρυθρες είναι οπλισμένος με κεφαλή 2,95 kg με ασφάλειες εγγύτητας και πρόσκρουσης με λέιζερ. Σύμφωνα με το MBDA, ο ανιχνευτής του πυραύλου παρέχει αντίσταση στα υπέρυθρα αντίμετρα.

Τα MANPAD σχεδιάστηκαν για να εμπλέκουν όλους τους τύπους στόχων, συμπεριλαμβανομένων των drones, αεροσκαφών υψηλής ταχύτητας και σταθερών και περιστροφικών πτερύγων υψηλής ταχύτητας.

Τον Απρίλιο, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει 100 αντιαεροπορικούς πυραύλους Mistral και πολλαπλούς εκτοξευτές στην Ουκρανία. Πριν από αυτό, οι δυνάμεις του Κιέβου έλαβαν αποστολές των MANPAD απευθείας από τη Γαλλία, σύμφωνα με αρκετές αναφορές.

Τα δυτικά κράτη φέρεται να έχουν προμηθεύσει τις δυνάμεις του Κιέβου με περισσότερα από 25.000 αντιαεροπορικά όπλα τους τελευταίους μήνες. Η προμήθεια αυτών των όπλων ξεκίνησε εβδομάδες πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τα MANPAD όπως το Mistral αποτελούν πραγματική απειλή για τα drones και τα ελικόπτερα. Ωστόσο, είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά έναντι των μαχητικών αεροσκαφών.

Η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης προς το Κίεβο έχει αποτύχει να ανατρέψει την παλίρροια του πολέμου στην Ουκρανία, μέχρι στιγμής. Ο ρωσικός στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ εξακολουθούν να προωθούνται αργά αλλά σταθερά στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται