Ένοπλες Συρράξεις

Βιασμοί, βασανιστήρια και εκτελέσεις αμάχων από τον ρωσικό στρατό ερευνά ο ΟΗΕ σε συνεργασία με την Ουκρανία

Με τις μάχες να μαίνονται στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας και ειδικά στο Χάρκοβο και στο Αζοφσταλ, μια άλλη πλευρά αυτού του πολέμου, εξίσου ανατριχιαστική έρχεται σιγά σιγά στην επιφάνεια μέσα από καταγγελίες που πληθαίνουν.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμάζει έναν ογκοδέστατο φάκελο με τουλάχιστον 1000 υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου.

Το ανατριχιαστικό στην υπόθεση των εκτελέσεων όπως και των βιασμών είναι πως οι διοικητές των στρατιωτών που έκαναν αυτές τις πράξεις είτε έδωσαν την εντολή είτε το γνώριζαν και έκαναν τα στραβά μάτια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τους βιασμούς από ρώσους στρατιώτες, γυναικών, παιδιών, ηλικιωμένων ακόμα και αντρών.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε για το θέμα αυτό δήλωσε πως όλα δείχνουν πως οι βιασμοί είναι συστατικό του πολέμου για τον ρωσικό στρατό.

Στον Ουκρανικό Τύπο μάλιστα είδε το φως της δημοσιότητας υπόθεση ομαδικού βιασμού 25 κοριτσιών από 14 έως 24 ετών που οι ρώσοι συγκέντρωσαν σε υπόγειο σπιτιού στην Μπούτσα στα περίχωρα του Κιέβου και τις βίαζαν επί εβδομάδες λέγοντάς τους μάλιστα πως θα τις βιάσουν τόσο πολύ ώστε στο μέλλον να μην έχουν ανάγκη κανένα Ουκρανό άντρα. Εννέα από αυτά τα θύματα βιασμού κυοφορούν τώρα το παιδί του βιαστή τους

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της χώρας ρωτήθηκε αν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν αρκετές δεκάδες υποθέσεων που αυξάνουν μέρα με την ημέρα καθώς καταφθάνουν στο Κίεβο περισσότερα εκτοπισμένα άτομα από τις περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι ή που μαίνονται οι μάχες.

H Ουκρανία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΗΕ για την υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων.

Δυστυχώς όπως ειπώθηκε στην σχετική συνέντευξη τυπου που δόθηκε για το θέμα μετά τον βιασμό σε πολλές περιπτώσεις οι ρώσοι σκοτώνουν τα θυματά τους για αυτό κάθε σορός εξετάζεται και με την υποψία βιασμού.

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ ζήτησε από τις γυναίκες να σπάσουν την σιωπή τους, τονίζοντας και στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στα θύματα πως «το σώμα σας δεν είναι πεδίο μάχης, μιλήστε».

Η Ουκρανία θα προχωρήσει στην σύσταση 24 κλιμακίων που θα περιοδεύουν σε όλη την χώρα προκειμένου να παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη και να συγκεντρώσουν όλες τις υποθέσεις και να τις οδηγήσουν στη δικαιοσύνη

Οι μάχες γύρω από το Κίεβο μπορεί να έχουν τελειώσει, τουλάχιστον για τώρα, αλλά οι ουκρανικές αρχές έρχονται αντιμέτωπες πλέον σχεδόν καθημερινά και με άλλες επιπτώσεις αυτής της εισβολής.

Προχθές οι αστυνομία του Κιέβου ανακοίνωσε έναν ακόμα ομαδικό τάφο στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας όπου τρία άτομα είχαν ταφεί αφού πρώτα βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.

Έξω από το χωριό Μιρτσοκόε στην περιοχή της Μποροντιάνκα στο Κίεβο ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους ρώσους στρατιώτες που στρατοπέδευσαν στο παρακείμενο δάσος.

Οι ρώσοι έσυραν τους τρεις άτυχους ουκρανούς περί τα 500 μέτρα μέσα στο δάσος και εκεί τους αποτελείωσαν και τους έθαψαν, τους δύο σε ένα ρηχό τάφο και τον τρίτο λίγο πιο πέρα.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές μέχρι σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους 1202 πολίτες του Κιέβου, με τους 208 να παραμένουν αγνώστων στοιχείων ενώ σημαντικός ακόμα αριθμός αγνοείται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ