Ένοπλες Συρράξεις

Λαβρόφ: Η ομάδα Wagner έγινε ..... εταιρεία και είναι παρούσα στο Μαλί και τη Λιβύη σε «εμπορική βάση»

Η ρωσική ιδιωτική παραστρατιωτική εταιρεία Wagner είναι παρούσα στο Μαλί και τη Λιβύη σε «εμπορική βάση», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση Mediaset, ο Λαβρόφ επανέλαβε τη θέση της Μόσχας ότι η Wagner «δεν έχει καμία σχέση με το ρωσικό κράτος».

Η εταιρία Wagner που είναι ευρέως γνωστό ότι πρόσκειται στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορείται ότι προσλαμβάνει μισθοφόρους που έχουν διαπράξει ωμότητες στο Μαλί, τη Λιβύη και τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εξηγήσεις της Μόσχας στη Γαλλία

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η Μόσχα έδωσε εξηγήσεις στη Γαλλία για το θέμα αυτό όταν η γαλλική κυβέρνηση «νευρίασε επειδή η Wagner υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του Μαλί για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας».

«Ο αγαπητός μου συνάδελφος Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν καθώς και (ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας) Ζοζέπ Μπορέλ, τον Σεπτέμβριο του 2021, μου είπαν ευθέως ότι η Ρωσία δεν είχε καμιά δουλειά στην Αφρική, ούτε με κρατικά μέσα, ούτε με ιδιωτικά μέσα, γιατί η Αφρική είναι περιοχή (σ.σ. ενδιαφέροντος) της ΕΕ και της Γαλλίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Εξηγήσαμε επίσης» ότι στη Λιβύη, «αυτή η ιδιωτική στρατιωτική εταιρία προσκλήθηκε από τις αρχές στο Τομπρούκ, όπου βρίσκεται το κοινοβούλιο. Είναι παρόντες εκεί σε εμπορική βάση, όπως και στο Μαλί», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η κυβέρνηση του Μπαμακό που προέκυψε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, μιλά από την πλευρά της για την παρουσία στο έδαφός της απλών Ρώσων συμβούλων.

Από «10 έως 20.000» μισθοφόροι της ρωσικής παραστρατιωτικής εταιρίας Βάγκνερ ή Σύροι και Λίβυοι μαχητές πολεμούν αυτή τη στιγμή στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...