Ένοπλες Συρράξεις

Credit Suisse: Αγωγή ομάδας Αμερικανών μετόχων για παράτυπες συναλλαγές με Ρώσους ολιγάρχες

Αγωγή εναντίον της Credit Suisse με την κατηγορία πως παραπλάνησε τους επενδυτές της σχετικά με τις συναλλαγές της με Ρώσους ολιγάρχες υπέβαλαν στις ΗΠΑ ομάδα μετόχων, φυσικών και νομικών προσώπων.

Στην αγωγή που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης υποστηρίζεται πως η ελβετική τράπεζα υπέβαλε ψευδή και παραπλανητικά ενημερωτικά στοιχεία στους μετόχους σε σχέση με τις συναλλαγές της με Ρώσους ολιγάρχες και τις πολιτικές συμμόρφωσης της.

Ως εκ τούτου οι εν λόγω μέτοχοι καταγγέλουν πως η τράπεζα δημιούργησε ένα υψηλό ρίσκο παραβίασης των κυρώσεων με τρόπο που έθιγε τα συμφέροντα τους.

Η αγωγή αφορά όσους αγόρασαν μετοχές της τράπεζας μεταξύ 19 Μαρτίου και 25 Μαρτίου, αφού δηλαδή είχε ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποκάλυψη των FT

Οι Financial Times σε δημοσίευμα τους, τον περασμένο μήνα, είχαν υποστηρίξει πως η Credit Suisse είχε ζητήσει από hedge funds και άλλους επενδυτές να καταστρέψουν έγγραφα που σχετίζονται με τα γιοτ και τα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία των πλουσιότερων πελατών της και δη, των Ρώσων σε μια κίνηση που θεωρήθηκε ως προσπάθεια απόκρυψης των περιουσιακών τους στοιχείων σε ένα διάστημα που βρίσκονταν στο στόχαστρο των διεθνών διωκτικών αρχών.

Η τράπεζα είχε αρνηθεί την κατηγορία πως είχε καταστρέψει έγγραφα πελατών, επισημαίνοντας πως είχε διακόψει οποιαδήποτε νέα συναλλαγή με Ρώσους μετά την έναρξη του πολέμου.

Θυμίζουμε πως προ ημερών ο ελβετικός κολοσσός ανακοίνωσε σημαντικές ζημιές για το πρώτο τρίμηνο του έτους ύψους 206 εκατ. ελβετικών φράγκων λόγω των συνεπειών του πολέμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...