Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Daily Mail: Η Ρωσία έχασε περισσότερους στρατιώτες στην Ουκρανία παρά στο Αφγανιστάν

Ο ρωσικός στρατός, ο οποίος άρχισε να προελαύνει προς την Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου με εντολή του Ρώσου προέδρου Πούτιν, διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του. Παρά τις όποιες προσπάθειες, οι απώλειες του στρατού, ο οποίος απέτυχε να φτάσει στην καρδιά της χώρας, το Κίεβο, και στράφηκε προς τα ανατολικά, ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες της Μόσχας.

 Η ανεπάρκεια του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού και τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία από τη Δύση παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία του πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της βρετανικής Daily Mail, η ουκρανική πλευρά μοιράστηκε με το κοινό τα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Η ουκρανική μυστική υπηρεσία, η οποία παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες των Ρώσων στρατιωτών, δημοσίευσε το αντίγραφο των κλήσεων αυτών. Κατά τη διάρκεια της επίμαχης κλήσης, ένας Ρώσος στρατιώτης ακούγεται να λέει: "25.900 στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο και σε μόλις 2 μήνες".

Σε άλλο σημείο της καταγεγραμμένης έρευνας, ένας δεύτερος στρατιώτης περιγράφει τον θάνατο του ανώτερου διοικητή τους με τα εξής λόγια: "Ο διοικητής της ταξιαρχίας ανατινάχθηκε. Τα σωθικά του ήταν έξω. Έστειλαν ελικόπτερα για να τον σώσουν, αλλά η καρδιά του δεν άντεξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Ρωσία εξακολουθεί να μην ανακοινώνει τις απώλειές της

Στην τελευταία της έκθεση, η Ουκρανία ανέφερε ότι ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο πλησιάζει τις 23 χιλιάδες. Ενώ δυτικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός κυμαίνεται μεταξύ 7 και 15 χιλιάδων, η Μόσχα έκανε την πρώτη και τελευταία επίσημη δήλωσή της για το θέμα στις 2 Μαρτίου. Στην εν λόγω δήλωση, οι απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων στον πόλεμο ανακοινώθηκαν ως 498. Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επικαιροποιηθεί ποτέ έκτοτε.

Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 317 Αξιωματικοί

Ενώ η ρωσική κυβέρνηση σπάνια παρέχει ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που έχουν υποστεί οι ένοπλες δυνάμεις της, οι αναφορές της τοπικής κυβέρνησης και των εφημερίδων αναφέρουν ότι τουλάχιστον 317 αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί στις μάχες. Η Ρωσία αντιμετώπισε μια παρόμοια στρατιωτική κρίση όταν εισέβαλε στο Αφγανιστάν. Τα σοβιετικά στρατεύματα στάλθηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή στις 24 Δεκεμβρίου 1979 με εντολή του σοβιετικού ηγέτη Λεονίντ Μπρέζνιεφ και σχεδόν 15.000 σοβιετικοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στον 10ετή πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ