Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κούρδισες σκόρπισαν τρόμο πετσοκόβωντας δεκάδες Τούρκους κομάντος (Βίντεο)

Μονάδες Σύρων Κούρδων επανδρωμένες αποκλειστικά με γυναίκες ελεύθερους σκοπευτές, σπέρνουν τον τρόμο στους Τούρκους στρατιώτες, ανεβάζοντας συνεχώς τον αριθμό των τουρκικών απωλειών, που  ανήλθαν σε 8 νεκρούς και δύο τραυματίες,ενώ προχθές ήταν 20 νεκροί και 8 τραυματίες.

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) στην Συρία, εξέδωσε στις 28 Απριλίου 2022, ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις λεπτομέρειες μιας δράσης που πραγματοποίησαν γυναίκες αντάρτες (YJA Star).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Κούρδισες ελεύθεροι αντάρτες στόχευσαν μια ομάδα τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή Werxele στην περιοχή Avashin το πρωί της 26ης Απριλίου. Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων από αντάρτες, ανέφερε η ανακοίνωση.

Στις 27 Απριλίου, το HPG ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι οι επιχειρήσεις τους συνεχίζονται κατά των Τούρκων στρατιωτών κατοχής.

Αποκάλυψε ότι αυτές οι επιχειρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 και να τραυματιστούν 3 από τους Τούρκους στρατιώτες, εκτός από την καταστροφή ενός drone.

Οι απώλειες των Τούρκων είναι σημαντικές, αφού ανακοινώθηκαν και από την τουρκική πλευρά, η οποία ανέφερε χαμηλότερα νούμερα.


Κούρδοι αντάρτες καίνε υποδομές την Κωνσταντινούπολη και στα περίχωρα της σύμφωνα με χάρτη  


Χάρτης που δείχνει δραστηριότητες κουρδικών ειδικών ομάδων “Children of Fire, YPS/YPS-JIN, HBDH Militia και DGH στην Τουρκία τον Απρίλιο.

Η πλειονότητα των επιθέσεων δολιοφθοράς καταγράφηκε στην επαρχία της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει η πηγή.

Υπενθυμίζουμε ότι με πόλεμο μέσα στις τουρκικές μεγαλουπόλεις ειαν απειλήσει οι Κούρδοι μετά την ωμή και απάνθρωπη τουρκική εισβολή στο Ιράκ, και την ύποπτη διεθνή αποσιώπηση της από την δύση στο σύνολο της.

Ο Ντουράν Καλκάν, μέλος της  εκτελεστικής επιτροπής του PKK, είχε απειλήσει ξεκάθαρα το τουρκικό καθεστώς, λέγοντας ότι αν συνεχιστούν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, "θα μεταφέρουν τον πόλεμο στις τουρκικές πόλεις".

Ο ίδιος εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του PKK, και είπε σχετικά με τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζοντας ότι "οι Τούρκοι “ ηττήθηκαν» στις συγκρούσεις στις περιοχές Gare, Metina, Avaşin και Zap και ότι οι συγκρούσεις εκεί είχαν σημαντικές στρατιωτικές συνέπειες".
Η αλήθεια είναι ότι η Άγκυρα αναφέρει “επιτυχίες” και θανάτους Κούρδων, αλλά δεν δείχνει ξεκάθαρα καταληφθέν έδαφος, ούτε φυσικά τις απώλειες της.

Από όλα αυτά συμπεραίνουμε ότι οι Κούρδοι εδώ και μεγάλο διάστημα έχουν μετατρέψει μια τεράστια περιοχή σε Ιράκ και Βόρεια Συρία, σε μια τεράστια παγίδα μέσα στην οποία σκοτώνονται Τούρκοι στρατιώτες, με τις απώλειες να είναι σημαντικές ότι και να δηλώνουν οι Τούρκοι.

Οι Κούρδοι έχουν εφοδιαστεί με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα, όλμους, διαθέτουν drone, και πολλά άλλα τα οποία προκαλούν μεγάλες απώλειες σε Τούρκους κομάντος, όχι απλούς στρατιώτες του πεζικού, και αυτό λέει πολλά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ