Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πούτιν το Μ.Σάββατο χτύπησε την Οδησσό και ο Ερντογάν εν μέσω Ραμαζανιού το Κομπάνι (Βίντεο)-Ρωσικοί πύραυλοι Iskander-M κατά Κιέβου

Τελικά πόσο πιστοί είναι μερικοί ηγέτες όπως ο Β.Πούτιν για παράδειγμα που διαφήμιζε την υποταγή του στην Ορθοδοξία εδώ και χρόνια, αλλά και ο σουλτάνος Ερντογάν, που παρουσίαζε εαυτόν
ως το πιο πιστό μουσουλμάνο;

Ο μεν Ρώσος πρόεδρος, το Μεγάλο Σάββατο ενέκρινε βομβαρδισμούς στην Οδησσό, ενώ ο υπερασπιστής του Ισλάμ και των αδυνάτων Τούρκος πρόεδρος, έκανε “αγαθοεργίες” με βόμβες των τουρκικών F-16 και drone κατά των Κούρδων σε Κομπάνι και αλλού.

Επιπλέον, στην πρωινή αναφορά, ο Ρώσος εκπρόσωπος του στρατιωτικού τμήματος ανακοίνωσε ότι χθες ( Μ.Σάββατο) το βράδυ η ρωσική πολεμική αεροπορία ισοπέδωσε 11 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, εκ των οποίων οι 7 ήταν στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Εξουδετερώθηκαν δύο λόχοι ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και 25 μονάδες διαφόρων τεθωρακισμένων και οχημάτων.

Ο δε Ερντογάν χτυπάει ανελέητα τους Κούρδους στο Β.Ιράκ με συνδυασμό μαχητικών αεροσκαφών και drones, εν μέσω Ραμαζανιού δείχνοντας τις πραγματικές διαθέσεις του εναντίων τους, εξάγοντας και αυτός τουρκικό πολιτισμό.  

Πραγματικά λοιπόν, διαβάζοντας όλες αυτές τις αναφορές του πολέμου, ρωτάμε, από που αρχίζει η θρησκεία και πιστή εφαρμογή της σε κάθε έναν από τους δύο ηγέτες που διαφημίζονται ως πιστοί, και που τελειώνει τελικά;

Οι κινήσεις τους δείχνουν ανθρώπους που έχει πληγωθεί η μεγάλη υπερηφάνεια τους για διάφορους λόγους ( βύθιση Moskva -δεινή οικονομική θέση και εκλογές το 2023)

Σήμερα Κυριακή του Πάσχα ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander-M μετακινήθηκαν κοντά στα ουκρανικά σύνορα     
 

Η Ρωσία έχει αναπτύξει κινητούς εκτοξευτές πυραύλων πεδίου μάχης Iskander-M σε απόσταση 60 χιλιομέτρων (40 μίλια) από τα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε την Κυριακή το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Στη συνέχεια ο εχθρός αύξησε τον αριθμό των στρατευμάτων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ μεταφέροντας και συγκεντρώνοντας επιπλέον επίλεκτες μονάδες», ανέφεραν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην καθημερινή πρωινή τους ενημέρωση.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκτοξευτές Iskander-M έχουν αναπτυχθεί 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματικός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θέση των συστημάτων.

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει τις αναφορές, ενώ δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τη Μόσχα στις αναφορές αυτές.

Ο πύραυλος Iskander, είναι ένα κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων με την κωδική ονομασία SS-26 Stone από το ΝΑΤΟ, αντικατέστησε τον σοβιετικό πύραυλο Scud.

Οι δύο κατευθυνόμενοι πύραυλοι που μεταφέρει το όχημα,  έχουν βεληνεκές έως και 500 km (300 μίλια) και μπορούν να φέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ήθελε να ελέγξει όλη τη νότια Ουκρανία.

Το Κίεβο είπε ότι αυτό δείχνει ότι η Μόσχα είχε ευρύτερους στόχους από τον διακηρυγμένο στόχο της να αποστρατικοποιήσει και να «αποναζιστοποιήσει» τη χώρα.

Η Ουκρανία και η Δύση αποκαλούν την εισβολή, τον τρίτο μήνα της, έναν αδικαιολόγητο επιθετικό πόλεμο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ