Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσικά υπερμαχητικά Su-57 κτυπούν στην Ουκρανία-Οι Ρώσοι βγάζουν όλα τα όπλα τους μετά την βύθιση του “Moskva”

Το υπερσύγχρονο μαχητικό stealth της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας Su-57, χρησιμοποιήθηκε εκ νέου για επιθέσεις σε στόχους στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια των Ρώσων να ρεφάρουν την βύθιση της ναυαρχίδας τους.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μεγάλη απόσταση από τον ρωσικό εναέριο χώρο για να επιτρέψουν στα επιτιθέμενα αεροσκάφη να αποφύγουν τα πυραύλους της ουκρανικής αεράμυνας.

Η κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους Su-57 πάνω από την Ουκρανία, θα προκαλούσε πάταγο στην Μόσχα, συγκρίσιμο με την πρόσφατη βύθιση του ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας "Moskva" από δύο ουκρανικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, αναφέρουν ουκρανικές πηγές .

Σύμφωνα με αυτές, όπως αποδείχθηκε, οι Ρώσοι δεν πρέπει να έχουν αρκετά νέα κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας για το νέο μαχητικό τους (και μόνο λίγα από αυτά τα όπλα έχουν διατεθεί για χρήση από την ρωσική Πολεμική Αεροπορία).

Χωρίς όμως κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας, το ρωσικό «μαχητικό τύπου stealth» μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως συμβατική αεροπορική πλατφόρμα για την εκτόξευση πυραύλων σοβιετικής εποχής.

Η Ρωσία ενέταξε το πρώτο της μαχητικό αεροσκάφος Su-57 σε ετοιμότητα μάχης σε αεροπορικό σύνταγμα  της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στις αρχές του 2021.

Στην συνέχεια το Su-57 υλοποίησε την πρώτη του πολεμική χρήση στις 8 Απριλίου 2022, όταν κτυπήθηκαν στόχοι που βρίσκονταν στην περιοχή Kirivohrad της Ουκρανίας, αλλά και στο λιμάνι της Οδησσού, με την εκτόξευση πυραύλων  Kh-59 που εκτοξεύτηκαν από μαχητικά Su-57 σε δύο ξεχωριστές εξόδους.

Και τα δύο αεροσκάφη εδρεύουν στο κέντρο δοκιμών πτήσης της Aerospace Force στο Akhtyubinsk.

Οι πύραυλοι Kh-59 που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις είχαν μετακινηθεί  από αποθήκη που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Akhtyubinsk-Vladimirovka στην περιοχή Astrakhan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες πληροφορίες για τον οπλισμό Su-57. Για τις αποστολές αέρος-αέρος, το Su-57 μπορεί να μεταφέρει τέσσερις έως έξι πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στις δύο κύριες θέσεις όπλων του, ενώ υπάρχουν δύο βοηθητικές θέσεις όπλων κάτω από την άτρακτο.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη φωτογραφία ή πλάνα από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν μέσα από τα αεροσκάφη Su-57.

Όσον αφορά σχετικά με την εκτόξευση πυραύλου Kh-59, αναφορές για την χρήση του πυραύλου στην Ουκρανία εμφανίστηκαν στις 8 Απριλίου.

Η paek, ο μεγαλύτερος παραγωγός γεωργικών προϊόντων της Ουκρανίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μικολάγιεβ, ανακοίνωσε στο Facebook ότι η αποθήκη σιτηρών της στις αρχές Απριλίου είχε δεχθεί επίθεση με ρωσικούς πυραύλους.

Οι υπάλληλοι της Εταιρείας δημοσίευσαν φωτογραφίες από την επίθεση μαζί με στιγμιότυπα από βίντεο.
Μία από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν αποκαλύπτει ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν για αυτήν την επίθεση έναν πύραυλο Κρουζ Kh-59 της Σοβιετικής εποχής.

Αυτή ήταν η πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση αυτού του συγκεκριμένου τύπου πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι βγάζουν σιγά-σιγά ότι καλύτερο διαθέτουν από εξοπλισμό, ειδικά στην περιοχή του Ντονμπάς, ενώ έχουν δοθεί σαφής οδηγίες για όλα τα μέτρα προφύλαξης, σε πολεμικά πλοία, αεροσκάφη 5η γενιάς, πυραυλικά συστήματα ISKANDER, κά, τα οποία αποτελούν το ανθό της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η βύθιση του Καταδρομικού “Μoskva”, προκάλεσε σοκ στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία στην Μόσχα, για αυτό και τα αντίποινα στην Ουκρανία, θα είναι σοβαρά, προκαλώντας επίσης πολλά θύματα.      

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ