Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μπάιντεν-Φον ντερ Λάιεν: Καταδικάζουμε τον απρόκλητο πόλεμο - Τι είπαν για την επισιτιστική κρίση

"Είμαστε ενωμένοι στην καταδίκη του αδικαιολόγητου και απρόκλητου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον ουκρανικό λαό, ο οποίος υπερασπίζεται γενναία την πατρίδα του, και καλούμε τη Ρωσία να τερματίσει τη βίαιη επίθεση εναντίον της γείτονος. Είμαστε ενωμένοι στην υποστήριξή μας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Και είμαστε ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες, συμπεριλαμβανομένης της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας και της βασισμένης σε κανόνες διεθνούς τάξης.

Σήμερα, συνεχίζουμε τις συντονισμένες διατλαντικές προσπάθειες για να στηρίξουμε τον ουκρανικό λαό, να επιβάλουμε σοβαρό κόστος στη Ρωσία για τις αδικαιολόγητες ενέργειές της και να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα των δημοκρατιών, των οικονομιών και των κοινωνιών μας. Συγκεκριμένα: "Η Ουκρανία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, η οποία έχει την ικανότητα να προστατεύει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ενισχύσει και ευθυγραμμίσει τα καθεστώτα κυρώσεών τους, μαζί με ομοϊδεάτες εταίρους σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για τον συντονισμό των αντιδράσεων κατά της παράκαμψης των κυρώσεων. συνεχίζουμε να κινητοποιούμε και να συντονίζουμε σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των ανθρώπων εντός της Ουκρανίας, εκείνων που έχουν αναγκαστεί να φύγουν και εκείνων που πλήττονται από τις σοβαρές επιπτώσεις που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια που είναι έτοιμες να παράσχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και 550 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση συντονίζονται στενά για να διασφαλίσουν ότι οι προσπάθειές τους για προσωρινή προστασία και ανθρωπιστική εισδοχή, συμπεριλαμβανομένης της επανεγκατάστασης ή της μεταφοράς, είναι συμπληρωματικές και παρέχουν την απαραίτητη στήριξη στους γείτονες της Ουκρανίας.Ανακοινώνουμε νέες δράσεις για την ενίσχυση της δημοκρατικής ανθεκτικότητας και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες.Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζουν το έργο των εμπειρογνωμόνων τεκμηρίωσης εγκλημάτων πολέμου που συγκεντρώνουν στοιχεία επί τόπου στην Ουκρανία. Λαμβάνουμε περαιτέρω, συγκεκριμένα μέτρα στην ενεργειακή μας συνεργασία για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του εφοδιασμού και να μειώσουμε την εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Προκειμένου να αποτρέψουμε μια πιθανή επισιτιστική κρίση που θα προκληθεί από τις αυξήσεις των τιμών και τις διαταραχές στον εφοδιασμό τροφίμων που προκάλεσε ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία, σκοπεύουμε να διπλασιάσουμε τις συνδυασμένες προσπάθειές μας για την αύξηση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και να παράσχουμε άμεση επισιτιστική βοήθεια, όπου αυτό δικαιολογείται, στους εταίρους μας παγκοσμίως. Θα προωθήσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μέσω ποικίλων δράσεων, από την υποστήριξη της κυβέρνησης της Ουκρανίας όσον αφορά την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και την άμυνα στον κυβερνοχώρο έως την καταπολέμηση της κατάχρησης εικονικών νομισμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...