Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Δεν πάμε καλά! Περίπου 28 ρωσικά πάνοπλα βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95 στην Ν. Ρωσία-Μετακίνηση πυρηνικών κεφαλών στην Γλασκώβη

Κάτι δεν πάει καλά με αφορμή την ρωσική εισβολή και τις τρομερές καταστροφές σε ουκρανικές πόλεις, αφού διαπιστώνουμε από ενδείξεις, ότι ΝΑΤΟ και Ρωσία επιδίδονται σε μια πρωτοφανούς τύπου επίδειξη πυρηνικής ισχύος με άγνωστο στόχο , ειδικά μετά την εκτόξευση του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου χθες.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, 28 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95, μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση Ένγκελς, πολύ κοντά στην Ουκρανία.

Η δορυφορική εικόνα, σύμφωνα με το ImageSat International, δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2022, ενώ μέχρι τώρα δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το αν μεταστάθμευσαν αλλού τα αεροσκάφη ή παραμένουν εκεί.

Βάσει της εικόνας διαπιστώνουμε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, σταθμεύει στην συγκεκριμένη αεροπορική βάση, πιθανότατα έτοιμα για επιχειρήσεις,...το για πού όμως δεν κατανοούμε λόγω του τρομερού φορτίου που μπορούν να μεταφέρουν.

Μιλάμε για την παρουσία τουλάχιστον 9 στρατηγικών υπερηχητικών βομβαρδιστικών Tu-160 και τουλάχιστον 19 βομβαρδιστικών Tu-95, που αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, οι λόγοι για την παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού στρατηγικών αεροπορικών μέσων των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων παραμένουν άγνωστοι.

Έχουν γίνει ορισμένες υποθέσεις ότι η ρωσική στρατηγική αεροπορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται,  έλλειψη σχετικών δηλώσεων από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Η κόντρα ΗΠΑ και Ρωσίας μαζί με το πακέτο κυρώσεων και το γενικότερο κλίμα εχθρότητας Ουάσιγκτον και Μόσχας, στο οποίο προστέθηκε και το Πεκίνο, αποτελεί ένα τρομερά επικίνδυνο μίγμα για την παγκόσμια ασφάλεια.

Μετακίνηση πυρηνικών κεφαλών σε βάση στην Σκωτία προκαλεί συναγερμό στους πολίτες στην Βρετανία

Στρατιωτική αυτοκινητοπομπή χωρίς στρατιωτική σήμανση μετέφερε «έως και έξι» πυρηνικές κεφαλές στην Βρετανία, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί ακόμη από καμία επίσημη πηγή, ενώ το γεγονός καταγράφεται μαζικά από βρετανικές δημοσιογραφικές πηγές.

Η φάλαγγα εντοπίστηκε καθώς κινούνταν στους αυτοκινητόδρομους M74 και M8 προς την βάση Royal Naval Armaments Depot Coulport στο Loch Long Walesonline.

Οι πυρηνικές κεφαλές διήλθαν από τη Γλασκώβη στη διαδρομή της από το Burghfield στο Coulport.

Η μεταφορά των πυρηνικών κεφαλών εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής (18 Μαρτίου) εν μέσω αυξημένης έντασης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Η πορεία της στον αυτοκινητόδρομο M74 στη Lesmahagow περίπου 25 μίλια νότια της Γλασκώβης πριν από την άφιξή της στο Royal Naval Armaments Depot Coulport (RNAD) στο Loch Long περίπου στις 23:30, προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε ολόκληρη την Βρετανία.

Γιατί λοιπόν έχουμε μετακινήσεις φορτίων με πυρηνικές κεφαλές σε αεροπορική βάση στην Γλασκώβη παράλληλα με την παρουσία ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών δίπλα στην Ουκρανία;

Τι συμβαίνει πραγματικά μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, και γιατί οι Ρώσοι χθες έκαναν ουσιαστικά επίδειξη δύναμης στο ΝΑΤΟ με τον πύραυλο Knizal, κατά ασήμαντου στρατιωτικά στόχου ( σε σχέση με το όπλο) στην Ουκρανία;

Η Κίνα για τι ακριβώς ετοιμάζεται εδώ και ημέρες με μετακίνηση δυνάμεων στα νότια με φόντο την Ταιβάν;

Αυτά και άλλα ερωτήματα ταλανίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη εν μέσω πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, ενώ είμαστε κυριολεκτικά στα πρόθυρα μιας ακόμα τρομερής κρίσης, επισιτιστικού χαρακτήρα, αφού Ρωσία και Ουκρανία προμηθεύουν με το 30-40% του σιταριού τον πλανήτη.     

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...