Ένοπλες Συρράξεις

Περιπλέκεται ο κόμπος του βιο-τρόμου! Ρωσία: Οι ΗΠΑ έφτιαχναν βιοεργαστήριο στην Κριμαία- Σιγοντάρει τη Μόσχα το Πεκίνο

Ευρήματα των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών στην Ουκρανία συνεχίζουν να μιλούν για σχέδια των ΗΠΑ να δημιουργήσουν ένα δίκτυο βιολογικών εργαστηρίων. Ένα από αυτά επρόκειτο να τοποθετηθεί ακριβώς κοντά στη Ρωσία, στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο Γκεόργκι Μουράντοφ, αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Κριμαίας, αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που βρέθηκαν ανάμεσα στα έγγραφα που επικαλείται το Κρεμλίνο.

Είναι ήδη σαφές ότι ένα ολόκληρο δίκτυο εργαστηρίων του Πενταγώνου λειτουργούσε στην Ουκρανία, όπου, υπό την επίβλεψη των Αμερικανών, εμπλέκονταν σε μυστικές εξελίξεις για χρόνια, γράφει η Tsargrad.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να δημιουργήσουν τον ίδιο επικίνδυνο θεσμό στη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Μόνο η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία τον Μάρτιο του 2014 εμπόδισε την εφαρμογή των σχεδίων για τη δημιουργία παθογόνων παραγόντων στην Κριμαία», είπε ο Μουράντοφ.

Μετά την επιστροφή της χερσονήσου στη Ρωσία, η Rospotrebnadzor εξέτασε τον πρώην σοβιετικό σταθμό κατά της πανώλης στη Συμφερούπολη. Εκεί βρέθηκαν 104 δεξαμενές εξωπαρασίτων, 46 δοχεία με εσωτερικά όργανα τρωκτικών και 105 δείγματα ορού ανθρώπινου αίματος. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το υλικό που συγκεντρώθηκε ετοιμαζόταν για αποστολή στο εξωτερικό.

Κάθε μέρα ανακαλύπτονται όλο και περισσότερα νέα έγγραφα που επιβεβαιώνουν εύγλωττα τα συμπεράσματα της ρωσικής ηγεσίας - η Ουκρανία υποτίθεται ότι θα γινόταν εφαλτήριο για πιθανή επιθετικότητα κατά της Ρωσίας. Ανάμεσα στους πολλούς τρόπους επίθεσης στη Ρωσία, εξετάζεται, σύμφωνα με τις ρωσικές πληροφορίες και το ενδεχόμενο ενός «κρυφού βιολογικού πολέμου».

Υπό το πρίσμα των ρωσικών ισχυρισμών, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε πληροφορίες για πιθανή χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία. Με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για χημική προβοκάτσια σε ουκρανικό έδαφος, με σκοπό να κατηγορήσουν έπειτα τη Ρωσία, επικαλούμενα το στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Αντρέι Κόσκιν.

Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου άρχισε ξαφνικά να φοβάται τα χημικά όπλα, λέγοντας ότι η Ρωσία θα πληρώσει «σοβαρό τίμημα» εάν αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι Ουκρανοί εθνικιστές μετέφεραν αμμωνία στα προάστια του Χάρκοβο - περίπου 80 τόνοι της ουσίας είχαν ήδη αποθηκευτεί στο χωριό Ζολότσιβ. Όπως έγινε γνωστό από όσους ζουν στο Ζολότσιβ, τα εθνικά τάγματα καθοδηγούν τον πληθυσμό για τις σωστές ενέργειες σε περίπτωση επίθεσης με χημικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου, ένας εμπειρογνώμονας της Ένωσης Στρατιωτικών Πολιτικών Επιστημόνων, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών Αντρέι Κόσκιν, η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν προβοκάτσια για να δυσφημήσουν τη Ρωσία. Έχουν ήδη προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν τις ευκαιρίες με μια χημική επίθεση στη Συρία, αλλά οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν τις περισσότερες από αυτές.

«Ο Μπάιντεν προετοιμάζει μια κοινή γνώμη ότι η Ρωσία φέρεται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία. Τότε όλα θα εκτεθούν στον χώρο των πληροφοριών με τέτοιο τρόπο ώστε να δηλητηριάσουν αμάχους», εκτίμησε ο ειδικός μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Η Κίνα ενισχύει τις ρωσικές πληροφορίες για τα βιο-εργαστήρια της Ουκρανίας

Καθώς η Ρωσία εντείνει την επίθεσή της στην Ουκρανία, παίρνει ένα χέρι βοήθειας από την Κίνα για τη διάδοση εμπρηστικών ισχυρισμών ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ έσπευσαν να διαψεύσουν τη θεωρία της Ρωσίας και τα Ηνωμένα Έθνη είπαν ότι δεν έχουν λάβει πληροφορίες που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό, ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε για την καταστροφή επικίνδυνων παθογόνων.

Η εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες πριν από εβδομάδες δήλωσαν ότι οι δεσμοί τους δεν είχαν «όρια», φαίνεται, σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους, να στοχεύει στο να θολώσει τα νερά της λογικής της εισβολής της Ρωσίας σε αυτό που η Δύση αποκαλεί «πληροφοριακό πόλεμο», με απώτερο σκοπό να τεθούν οι βάσεις για μια επιχείρηση false flag.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας βοήθησε να πυροδοτήσει τη φωτιά αυτή την εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας τον ρωσικό ισχυρισμό πολλές φορές και ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας.

«Αυτή η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση αποκάλυψε το μυστικό των εργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιπόλαιο τρόπο», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ζάο Λιτζιάν. «Δεν είναι κάτι που μπορούν να μπερδέψουν λέγοντας ότι η δήλωση της Κίνας και το πόρισμα της Ρωσίας είναι παραπληροφόρηση και είναι παράλογα και γελοία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πράγματι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, χαρακτήρισε τον ρωσικό ισχυρισμό «ένα σωρό κακοήθειες», αλλά σε μαρτυρία στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας την Πέμπτη, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς σημείωσε επίσης σοβαρή ανησυχία ότι η Ρωσία μπορεί να θέτει τις βάσεις για μια χημική ή βιολογική επίθεση, για την οποία στη συνέχεια θα κατηγορούσε τις ΗΠΑ ή την Ουκρανία.

Η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει διεθνείς συμβάσεις κατά της χρήσης χημικών ή βιολογικών όπλων, αλλά η διεθνής κοινότητα έχει εκτιμήσει ότι η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε απόπειρες δολοφονίας κατά των εχθρών του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσία υποστηρίζει επίσης την κυβέρνηση Άσαντ στη Συρία, η οποία, σύμφωνα πάντα με το αφήγημα της Δύσης, έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του λαού της.

Η Μόσχα αρχικά ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις εισβολής της είχαν βρει στοιχεία βιαστικών προσπαθειών απόκρυψης της έρευνας βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής των στρατευμάτων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής προστασίας του ρωσικού στρατού, Ιγκόρ Κιρίλοφ, ανέφερε την Πέμπτη ότι τα εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στο Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό εργάζονταν σε επικίνδυνα παθογόνα ειδικά σχεδιασμένα για να στοχεύουν Ρώσους και άλλους Σλάβους. «Μπορούμε να πούμε με μεγάλη πιθανότητα ότι ένας από τους στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους είναι η δημιουργία βιοπαραγόντων ικανών να μολύνουν επιλεκτικά διάφορες εθνοτικές ομάδες», είπε ο Κιρίλοφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκανε παρόμοιο ισχυρισμό την Πέμπτη, ισχυριζόμενος ότι τα εργαστήρια που διευθύνονται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία εργάζονταν για «να αναπτύξουν εθνοτικά στοχευμένα βιολογικά όπλα».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προγραμμάτισε συνεδρίαση την Παρασκευή κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας για να συζητήσει τον ισχυρισμό της Μόσχας. Η Ολίβια Ντάλτον, εκπρόσωπος της αποστολής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, είπε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία δεν θα την άφηνε να γίνει «ένας χώρος για την προώθηση της παραπληροφόρησής τους».

Ωστόσο, η Κίνα προωθεί ενεργά τον ισχυρισμό, με τίτλους όπως «Η Ρωσία αποκαλύπτει στοιχεία βιο-προγράμματος που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία» και «Η Κίνα προτρέπει τις ΗΠΑ να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα βιο-εργαστήρια στην Ουκρανία» στον ιστότοπο του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Κίνας. Η εφημερίδα Global Times του Κομμουνιστικού Κόμματος δημοσίευσε μια είδηση ​​την Πέμπτη με τίτλο «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαψεύσουν τις «φήμες» για τα βιο-εργαστήριά τους στην Ουκρανία, αλλά μπορούμε να το πιστέψουμε;»

Η Κίνα θεωρείται ευρέως ότι παίρνει το μέρος της Ρωσίας στη σύγκρουση, με πιο εμφανή την άρνησή της να την χαρακτηρίσει ως πόλεμο ή εισβολή σύμφωνα με τη χρήση της Μόσχας. Ακολούθησε επίσης τη γραμμή της Ρωσίας σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης, επισημαίνοντας την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και την αποτυχία να αναγνωρίσει τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια.

Η Κίνα απείχε από τις ψηφοφορίες των Ηνωμένων Εθνών που επικρίνουν τη Ρωσία και επέκρινε τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της. Έχει εκφράσει την υποστήριξή της στις ειρηνευτικές συνομιλίες και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της ως μεσολαβητής, παρά το γεγονός ότι έχει μικρή εμπειρία σε έναν τέτοιο ρόλο και ερωτήματα σχετικά με την ουδετερότητά της.

Κινέζοι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι η Ουάσιγκτον δεν θα έπρεπε να μπορεί να διαμαρτυρηθεί για τις ενέργειες της Ρωσίας επειδή οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ με ψεύτικα προσχήματα, υποστηρίζοντας ότι είχαν αποδείξεις ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν συσσώρευε όπλα μαζικής καταστροφής αν και δεν βρέθηκε ποτέ κανένα.

«Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί πολύ καιρό για τις βιολογικές στρατιωτικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Ζάο απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία που είχε η Κίνα για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας. «Τι έκαναν οι ΗΠΑ στη βάση του Fort Detrick στο έδαφός τους;»

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ουκρανοί «εθνικιστές» έχουν αποθηκεύσει περίπου 80 τόνους αμμωνίας στο Ζολότσιβ κοντά στο Χάρκοβο, προετοιμάζοντας μια πιθανή «πρόκληση με τοξικούς παράγοντες για να κατηγορήσουν τη Ρωσία για χρήση χημικών όπλων».

Ανεξάρτητοι ειδικοί και εμπειρογνώμονες εκτιμούν πως οι φόβοι της Ρωσίας επαληθεύονται μερικώς, καθώς ο ΠΟΥ κάλεσε την Ουκρανία να καταστρέψει παθογόνους ιούς που διατηρούνταν στα επίμαχα εργαστήρια. Ωστόσο, εν καιρώ πολέμου οι πληροφορίες και οι ισχυρισμοί αμφότερων πρέπει να αμφισβητούνται, ανεξάρτητα με τα στοιχεία που ενδεχομένως παρουσιάζονται.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι σκοπιμότητες της Μόσχας στην Ουκρανία είναι γνωστές και τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης δεν νίπτουν τας χείρας των αυτουργών εγκλημάτων πολέμου κατά μήκος της Μέσης Ανατολής...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...
Ρωσία 0

Η Ρωσία "παγώνει" το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου Zmeevik "δολοφόνου των αεροπλανοφόρων"-Οι "πυραυλικές προτεραιότητες" της Μόσχας (Βίντεο)

Η απόφαση του Κρεμλίνου να μην διασκορπίσει τους οικονομικούς του πόρους σε ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων όπως ο...