Ένοπλες Συρράξεις

Επιχειρησιακή ανάλυση: Πως οι Ουκρανοί επιχειρούν να κρατήσουν τους Ρώσους έξω από το Κίεβο από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας

Σε πρόσφατο άρθρο-ανάλυσή  μας αναφορικά με την εξέλιξη των επιχειρήσεων  στην Ουκρανία σήμερα, 9η ημέρα των επιχειρήσεων, επισημάναμε ότι η μητέρα όλων των μαχών θα διεξαχθεί στο Κίεβο τις προσεχείς ημέρες, γεγονός που επαληθεύεται από τα παρακάτω.

Κοντά στο Κίεβο, η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της, ολοκληρώνοντας σταδιακά  την περίσφιξη της πόλης, ενώ την ίδια ώρα προβαίνουν σε βομβαρδισμό περιστασιακά  στόχων εντός αυτής.

Σταδιακά αναμένουμε περαιτέρω ένταση των εχθροπραξιών στο Κίεβο του οποίου οι οδικές αρτηρίες ναρκοθετούνται από τις Ουκρανικές ένοπλες Δυνάμεις, δείγμα της πείσμονης αντίστασης που προτίθενται να προβάλλουν κατά των Ρώσων.

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1499496630663401490?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1499496630663401490%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2Fenoples-syrraxeis%2F7073835_stratiotiki-analysi-me-moirognomonio-i-exelixi-ton-stratiotikon

Στον τομέα του Κιέβου, τέλος διαπιστώνουμε την προσπάθεια περίσφυξης της πόλης από όλες τις κατευθύνσεις πλην νότου μέχρι στιγμής από τις Ρωσικές Δυνάμεις, ενώ βλέπουμε στο ρωσικό έδαφος 1 τεθωρακισμένη Μεραρχία (-) και 1 Μηχανοκίνητη Μεραρχία(-) ως εφεδρείες των ήδη εμπεπλεγμένων Ρωσικών Δυνάμεων  στα Βορειοδυτικά και δυτικά του Κιέβου. 

Επιπλέον, βλέπουμε την ύπαρξη τουλάχιστον 2 Μηχανοκίνητων και 1 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ως εφεδρείες των βορείως του Κιέβου εμπεπλεγμένων δυνάμεων στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Η γραμμή επαφής Βορειοδυτικά Κιέβου

Εδώ βλέπουμε πως έχει διαμορφωθεί σήμερα  η γραμμή αμύνης των Ουκρανών βορειοδυτικά του Κιέβου  και παρακάτω πως ήταν στις 28 Φεβρουαρίου.

https://twitter.com/DefMon3/status/1498365097059696645

Αναλύοντας τους χάρτες βλέπουμε τρείς γραμμές αμύνης των Ουκρανών βορειοδυτικά του Κιέβου που στοιχίζονται σε παραπόταμους του Irvin ποταμού.

Συγκρίνοντας τη γραμμή επαφής Ουκρανικών και Ρωσικών δυνάμεων διαπιστώνουμε ότι οι Ρώσοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα πέτυχαν να διασπάσουν την πρώτη γραμμή αμύνης και τώρα βρίσκονται έμπροσθεν της δεύτερης.

Σημειωτέον ότι οι Ουκρανοί ακολουθούν την εξής τακτική προκειμένου να αναχαιτίσουν τους Ρώσους στον συγκεκριμένο τομέα.

Καταστρέφουν τις γέφυρες και προκαλούν τεχνητές πλημμύρες στα χωράφια μεταξύ των παραποτάμων του Irvin ποταμού.

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουν να απαγορεύσουν την κίνηση αρμάτων-ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ εκτός οδών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτά να κινούνται πάνω στους δρόμους, χωρίς να μπορούν να εκμετταλευθούν την ταχυκινησία τους και να πάρουν σχηματισμούς επιθέσεως.

Με τον τρόπο αυτό στοχοποιούνται εύκολα από τα Ουκρανικά αντιαρματικά, το πυροβολικό και τα drones.

Ιδιάτερα τα τελευταία σε περίπτωση απόπειρας ζεύξης των παραποτάμων του Irvin  είνα αποτελεσματικά αφού καταφέρνουν και καταστρέφουν τις νέες γέφυρες που το Ρωσικό μηχανικό επιχειρεί να δημιουργήσει, για να διέλθουν τα ρωσικά άρματα -ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Η παραπάνω τακτική που ακολουθούν οι Ουκρανοί κρίνεται ως ιδιαίτερα έξυπνη και αποτελεσματική, αφού έχει καταφέρει τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη κατεύθυνση της Ρωσικής επίθεσης , να επιβραδύνει σημαντικά την προχώρηση των ρωσικών αρμάτων-ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ.προκαλώντας σημαντικές φθορές.

Επισημαίνουμε επίσης ότι το Κίεβο φαίνεται ότι περισφίγγεται περισσότερο από τα ,ανατολικά και δυτικά και όχι από τον Νότο.

Αυτό εγκυμονεί κίνδυνο αποκοπής και κύκλωσης των Ουκρανικών δυνάμεων που αμύνονται στις γραμμές του Irvin ποταμού , όπως αναφερθήκαμε παραπάνω.

Εκτός όμως από αυτόν τον κίνδυνο, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής από νότο το Κίεβο δεν είναι περικυκλωμένο από ρωσικές δυνάμεις, παρέχει σε αυτό τη δυνατότητα ενίσχυσης με προσωπικό και κυρίως με οπλικά συστήματα και μέσα.

Συνεπώς, είναι ανοικτός ο δρόμος για υποδοχή από τους υπερασπιστές του Κιέβου των αντιαρματικών Javelin και των φορητών αντοιαεροπορικών πυραύλων Stinger, καθώς και των ελαφρών όπλων και πυρομαχικών από τη Δύση.

Εφόσον αυτά φθάσουν σε σημαντικούς αριθμούς στο Κίεβο πριν αυτό περικυκλωθεί από τις Ρωσικές Δυνάμεις, τότε θα μιλάμε για πραγματικό αιματοκύλισμα τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, ακόμη και σε περίπτωση μετά από ημέρες κατάληψης του Κιέβου από τους Ρώσους, αναμένουμε πολλά χτυπήματα από το "αντάρτικο πόλεων", το οποίο ας μην γελιόμαστε ήδη οι Ουκρανοί έχουν προνοήσει και έχουν δημιουργήσει.

Η κατάσταση στο Κίεβο αυτήν την στιγμή 

https://www.youtube.com/watch?v=e2gC37ILQmk

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ