Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μάχες τελικής πτώσης σε Κίεβο-Χάρκοβο! Ειδική επιχείρηση Τσετσένων κομάντος για σύλληψη πολιτικής ηγεσίας (Σκληρές εικόνες)

Στην Ουκρανία συνεχίζεται η τέταρτη μέρα των μαχών. Υπάρχει ένας πλήρης πόλεμος με τη Ρωσία, η οποία ξεκίνησε μια «στρατιωτική ειδική επιχείρηση» από όλες τις κατευθύνσεις.

Οι αντικειμενικοί στόχοι αυτού του πολέμου είναι η «αποστρατικοποίηση» και η «αποναζικοποίηση» της Ουκρανίας. Καθώς και τη διασφάλιση του ουδέτερου καθεστώτος της (δηλαδή της μη ένταξης στο ΝΑΤΟ).

Η επίθεση αναπτύσσεται σε Κίεβο, Χερσόν, Νικολάεφ, Ζαπορόζιε, Μαριούπολη, Σεβεροντόνετσκ. Η Ρωσία κατέλαβε ή περικύκλωσε αρκετές μικρότερες πόλεις. Αλλά η κύρια ζημιά μέχρι στιγμής προκαλείται από πυραύλους και αεροσκάφη υψηλής ακρίβειας, που βομβαρδίζουν συνεχώς ουκρανικούς στόχους.

Όπως γράφαμε νωρίτερα στο Πενταπόσταγμα, ανελέητο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων έχει εξαπολύσει η Ρωσία στην Ουκρανία τέταρτη μέρα της εισβολής, με αεροπορικές επιθέσεις και εκρήξεις τις πρώτες πρωινές ώρες και το Κίεβο να νιώθει την οργή του Πούτιν.

Σειρήνες ουρλιάζουν ανατριχιαστικά αυτή τη στιγμή στο Κίεβο, με τις Αρχές να καλούν τον κόσμο να μην εγκαταλείψει τα καταφύγια.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή άμυνας από το Γκοστόμελ στο Κίεβο έχει διασπαστεί από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ ρωσικά τεθωρακισμένα συρρέουν στο Κίεβο ανοίγοντας οδό και για χερσαίες δυνάμεις από τον εν λόγω άξονα. 

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1497836967186223105

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ήδη αρχίσει να χάνουν θέσεις στη ζώνη JFO, μια ειδική απειλή πλανάται πάνω από τη Μαριούπολη: είναι περικυκλωμένη.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά απειλητική. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ζελένσκι έχει ήδη ταχθεί υπέρ των διαπραγματεύσεων με τον Πούτιν, αλλά ενώ τα μέρη δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, στο Κίεβο συνελήφθη μια ομάδα «Καντίροφτσκι», Τσετσένων κομάντος, η οποία μεταφερόταν με ασθενοφόρο. Η Ουκρανία κατέθεσε επίσημα προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με τη ρωσική επίθεση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας αναφέρουν για τη σύλληψη. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες, αλλά νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο στρατός της Τσετσενίας θα πολεμούσε με την Ουκρανία μαζί με τον Ρώσικο στρατό , ο οποίος βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας για τέταρτη ημέρα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας αναφέρει ότι ο ουκρανικός στρατός αναζητά μια στήλη ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, με το γράμμα V. "Πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνους τρομοκράτες που έφτασαν στην Ουκρανία με ειδική αποστολή. Ο εξοπλισμός κινείται προς το Κίεβο".

Να σημειωθεί ότι στα ρωσικά κανάλια Telegram υπάρχουν πληροφορίες ότι ειδικές δυνάμεις κινούνται με το γράμμα V, οι οποίες επιφορτίζονται με τη σύλληψη της πρώην και νυν ηγεσίας της Ουκρανίας.

https://twitter.com/visegrad24/status/1497894207402426374

Εκτιμάται ότι πρόκειται για Τσετσένους κομάντος που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά των χερσαίων δυνάμεων που επιχειρούν κατά του ουκρανικού στρατού, στο πλαίσιο σαμποτάζ, δολιοφθορών και γενικώς, ανορθόδοξου πολέμου.

Ο αρχηγός της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, επέκρινε το ρωσικό Γενικό Επιτελείο για τη «βραδύτητα» των ενεργειών στην Ουκρανία και ζήτησε μια ευρείας κλίμακας επίθεση.

«Κατά την κατανόηση μου, οι επιλεγμένες τακτικές στην Ουκρανία είναι πολύ αργές. Διαρκεί πολύ και, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι αποτελεσματικό. Πρέπει ήδη να απελευθερώσουμε πόλεις και κωμοπόλεις από τον Μπαντέρα, το «Αζόφ» και άλλους Ναζί. Πλήρης συντονισμός των ενεργειών του στρατού, αρμόδια ευθυγράμμιση δυνάμεων και αποφασιστική επίθεση. Τα παντα! Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Ζητώ από την ηγεσία της χώρας, τον Ανώτατο Διοικητή των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βλαντιμίρ Πούτιν, να δώσει σε όλες τις ειδικές δυνάμεις την κατάλληλη εντολή ώστε να τελειώσουν με τους Ναζί», είπε ο Καντίροφ.

Η αστυνομία του Χάρκοβο ζητά από τους κατοίκους της πόλης να μην βγουν έξω και να μην προσπαθήσουν να φύγουν από την πόλη. Καλούνται όλοι να μείνουν σπίτι.

Στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Κίεβο, οι προμήθειες νερού και τροφίμων εξαντλούνται. Υπάρχουν 600 άτομα εκεί, ενώ έχει εκδοθεί έκκληση σε όλους τους επιβάτες που περνούν από το Κίεβο να παραδώσουν νερό και φαγητό.

Επιπλέον, η viral φωτογραφία "Ρώσων αλεξιπτωτιστών στο Κίεβο" αποδείχθηκε πως αφορούσε αντανακλάσεις οδικών φώτων στο φακό και όχι κάποια ειδική ρωσική επιχείρηση.

Παράλληλα, οι Ουκρανοί ανοίγουν τις φυλακές με σκοπό καταδικασμένοι εγκληματίες να συμμετάσχουν στον πόλεμο. Μεταξύ εκείνων που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές για να συμμετάσχουν στον πόλεμο είναι οι:

  • Sergey Torbin, καταδικάστηκε για την οργάνωση επίθεσης στην ακτιβίστρια της Χερσώνας Kateryna Handziuk. Του επετράπη να πάει με μια ντουζίνα ακόμα άτομα στη μονάδα, επίσηςκαταδίκους
  • πρώην στρατιωτικός της 72ης χωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ντμίτρι Μπαλαμπούχα, καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός αμάχου σε στάση λεωφορείου
  • Εξετάζεται επίσης η δήλωση του πρώην διοικητή του τάγματος "Tornado" Ruslan Onishchenko.

Η ρωσική αντιπροσωπεία στο Γκόμελ για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν περίμενε κανέναν. Η Ουκρανία αρνείται να διαπραγματευτεί στη Λευκορωσία. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας είναι ο Μεντίνσκι, πρώην υπουργός Πολιτισμού. Κατάγεται από την πόλη Smila, στην περιοχή Cherkasy.

Το συνοριακό απόσπασμα της Οδησσού αναφέρει την κατάληψη από τη Ρωσία δύο πολιτικών πλοίων της Ουκρανίας - του δεξαμενόπλοιου "Athena" και του πλοίου ξηρού φορτίου "Princess Nicole". Αυτό συνέβη το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου. Τα πλοία είχαν 50 μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με το συνοριακό απόσπασμα, η κατάσχεση έγινε μετά την ανακοίνωση των Ρώσων για «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

«Το δεξαμενόπλοιο Athena, που βρισκόταν στη χωρική θάλασσα της Ρουμανίας, 22 μίλια από το νησί Zmeiny, έλαβε εντολή μέσω ενός ανοιχτού καναλιού επικοινωνίας και ασφάλειας πλοήγησης να προσεγγίσει το ρωσικό πολεμικό πλοίο για επιθεώρηση», αναφέρει η έκθεση.

Παράλληλα, κατά την παρακολούθηση της κίνησης των σκαφών, οι θαλάσσιοι συνοριοφύλακες κατέγραψαν το γεγονός μιας απότομης και παράλογης αλλαγής πορείας από άλλο σκάφος με σημαία Ουκρανίας. Προς το νησί των φιδιών κατευθυνόταν και το πλοίο ξηρού φορτίου «Princess Nicole» από τα ρουμανικά νερά.

Αφού και τα δύο πολιτικά πλοία πλησίασαν τα πολεμικά πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σταμάτησαν να επικοινωνούν. Και ήδη σήμερα το πρωί, συστήματα αυτόματης αναγνώρισης σκαφών έδειξαν την παρουσία τους 18 μίλια από την κατεχόμενη Κριμαία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...