Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αυτές είναι οι κυρώσεις που ψήφισε ομόφωνα κατά της Ρωσίας η ΕΕ-Εκτός κάδρου ο Πούτιν (upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Σύμφωνα με τον Μπορέλ, το νέο πακέτο περιλαμβάνει κυρώσεις σε βάρος 351 Ρώσων βουλευτών της Κρατικής Δούμας που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς. Επιπλέον, η ΕΕ έβαλε στη μαύρη λίστα 27 φυσικά και νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και οργανισμών που χρηματοδοτούν τις δραστηριότητες της Ρωσίας στο Ντονμπάς. Η ΕΕ απαγόρευσε επίσης τις επιχειρηματικές της σχέσεις με το LPR και το DPR και αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση της Ρωσίας στις χρηματοοικονομικές και κεφαλαιαγορές της ΕΕ, είπε ο Borrell.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ είπε επίσης ότι χαιρετίζει την απόφαση της Γερμανίας να σταματήσει την πιστοποίηση του Nord Stream 2. "Χαιρετίζω την απόφαση της Γερμανίας, που κάνει την απάντησή μας ακόμη πιο ισχυρή, να σταματήσει την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Αυτό έχει ζητηθεί πολλές φορές από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Μπορέλ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν περιλαμβάνεται στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο Πούτιν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα κυρώσεων», είπε ο Μπορέλ.

Διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες, ιδίως στον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ, για να «φέρει τη Ρωσία ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». 

«Προτιμούμε τη διπλωματική οδό, θα συνεχίσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες, ειδικά με τη μορφή του ΟΑΣΕ και του ΟΗΕ, για να φέρουμε τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Μπορέλ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ προειδοποίησε το Μινσκ για την ετοιμότητά της να επιβάλει κυρώσεις κατά Λευκορώσων αξιωματούχων που υποστηρίζουν τις ενέργειες της Ρωσίας. "Παρακολουθούμε επίσης στενά το επόμενο βήμα της Λευκορωσίας, η οποία υποστηρίζει τις ενέργειες της Ρωσίας σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Είμαι έτοιμος να κάνω προτάσεις για ανάληψη δράσης εναντίον εκείνων (στη Λευκορωσία - σημείωμα TASS) που υποστηρίζουν τη ρωσική κυβέρνηση και επωφελούνται από αυτήν», σημείωσε ο Μπορέλ.

Για τη θέση της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την αυτοσυγκράτηση της Ουκρανίας και πιστεύει ότι το Κίεβο θα τη χρειαστεί ακόμα, καθώς «το τέλος αυτής της ιστορίας» δεν έχει έρθει ακόμη, είπε ο Μπορέλ.

"Είμαι σε στενή επαφή με τον Kuleba, τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, τον διαβεβαίωσα για την υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Επικροτώ την αυτοσυγκράτηση του, η οποία θα χρειαστεί σύντομα, καθώς πιστεύουμε ότι αυτή η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμη." σημείωσε.

Αρχικό κείμενο: 

Αποσπάσματα των ειδικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών εγκατέλειψαν την Ουκρανία μετά την αναγνώριση του «LDNR» από τη Ρωσία. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η ανταποκρίτρια του CNN Νατάσα Μπέρτραντ στον λογαριασμό της στο Twitter.

Όπως είπε στον δημοσιογράφο ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών, Λοχαγός Μπιλ Σπάικς, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις πέταξαν έξω από το Λβιβ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, άλλη πηγή είπε στο CNN ότι η τελευταία αποστολή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία ήταν να συνοδεύσουν υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στην Πολωνία χθες το βράδυ.

Παράλληλα, οι χώρες της ΕΕ αποφάσισαν ομόφωνα να υιοθετήσουν ένα πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο θα της προκαλέσει μεγάλη ζημιά, είπε ο Μπορέλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, 351 βουλευτές της Κρατικής Δούμας που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα της ΕΕ.

Η ΕΕ έβαλε επίσης στη μαύρη λίστα 27 φυσικά και νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και οργανισμών που χρηματοδοτούν τις δραστηριότητες της Ρωσίας στο Ντονμπάς.

Ο Μπορέλ χαιρέτισε την απόφαση της Γερμανίας να σταματήσει την πιστοποίηση του Nord Stream 2. Η ΕΕ θα συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες, ιδίως στον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ, για να "φέρει τη Ρωσία ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", είπε ο Μπορέλ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν περιλαμβάνεται στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της πρεσβείας της από την Ουκρανία

Στην απομάκρυνση του διπλωματικού της προσωπικού από την Ουκρανία, προχωρά η ρωσική πρεσβεία όπως έκανε γνωστό η Μόσχα.

Σύμφωνα με το Ρωσικό ΥΠΕΞ, οι διπλωμάτες έπεσαν θύματα απειλών στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται