Ένοπλες Συρράξεις

SMASH Dragon: Ο ισραηλινός στρατός έχει ένα οπλισμένο drone για να απομακρύνει εχθρικά UAV

Η ισραηλινή εταιρεία κατασκευής φορητών όπλων Smart Shooter, κυκλοφόρησε ένα νέο οπλισμένο σύστημα drone. Το SMASH Dragon, είναι ένα προηγμένο ρομποτικό ωφέλιμο φορτίο όπλων που μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά drones και άλλες μη επανδρωμένες εναέριες πλατφόρμες.

Μπορεί να ενσωματώσει διάφορους τύπους τουφέκια επίθεσης, τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή, 40 χιλιοστών και άλλα πυρομαχικά με μεγάλη ακρίβεια. Εξαιρετικά ελαφρύ και επομένως επιτρέποντας μακροχρόνιες αποστολές, το SMASH Dragon ενσωματώνει μια μοναδική ιδέα σταθεροποίησης με την τεχνολογία SMASH, που επιτρέπει στο σύστημα να χτυπά με ακρίβεια στατικούς και κινούμενους στόχους ενώ πετάει.

Διαθέτοντας τους ιδιόκτητους αλγόριθμους απόκτησης και παρακολούθησης στόχων του SMASH, καθώς και εξελιγμένες δυνατότητες όρασης υπολογιστή, το τηλεχειριζόμενο SMASH Dragon προσφέρει τις δυνατότητες γρήγορης και ακριβείας χτυπήματος της τεχνολογίας SMASH και άλλα αποκλειστικά πλεονεκτήματα, ενώ δεσμεύει στόχους από αέρος. Το σύστημα ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές ζωντανής βολής και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης.

Το Smart Shooter διαθέτει διάφορα συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του SMASH 2000 που δίνει στα στρατεύματα ένα σύστημα αντι-drone ακριβείας στο όπλο τους, με ενσωματωμένους αλγόριθμους στόχευσης που μπορούν να παρακολουθούν και να χτυπούν drones που πετούν με μεγάλη ταχύτητα σε εμβέλεια έως και 120 μέτρων με την πρώτη βολή.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης έναν ελαφρύ, τηλεκατευθυνόμενο σταθμό όπλων με το όνομα SMASH Hopper, που μπορεί να τοποθετηθεί σε θωρακισμένο όχημα τακτικής και να χτυπήσει επιτυχώς κινούμενους στόχους, τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα από απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων.

Όπως και άλλα συστήματα που κατασκευάζονται από το Smart Shooter, διαθέτει έναν ασφαλή μηχανισμό σκανδάλης και προσφέρει δυνατότητα ημέρας και νύχτας με αυτόματη σάρωση και ανίχνευση στόχων. Το σύστημα μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα ελαφρά επανδρωμένα και μη επανδρωμένα οχήματα και πλατφόρμες.

Δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της Rafael Advanced Defense Systems, και ο συνδυασμός απλού υλικού και προηγμένου λογισμικού επεξεργασίας εικόνας, μπορεί να μετατρέψει αποτελεσματικά κάθε στρατιώτη με βασικά όπλα σε σκοπευτές, με τον πρώτο γύρο από κάθε τουφέκι να χτυπά τον στόχο του.

Η Χεζμπολάχ και η Χαμάς, έχουν στείλει drones στο Ισραήλ και λέγεται ότι εργάζονται για την αναβάθμιση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων τους (UAV), για χρήση τόσο σε επιθετικές επιχειρήσεις όσο και στη συλλογή πληροφοριών.

Σύμφωνα με το IDF, η Χεζμπολάχ παραβίασε τον ισραηλινό εναέριο χώρο τον περασμένο χρόνο στέλνοντας 74 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ, μείωση από τα 94 μη επανδρωμένα αεροσκάφη το 2020, αλλά εξακολουθεί να είναι μια αύξηση από 54 UAV που πέταξαν πάνω από τα σύνορα το 2019.

Ο Ισραηλινός Στρατός αναχαίτισε ένα drone της Χεζμπολάχ την περασμένη Τετάρτη.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι