Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πούτιν στέλνει τα “κακά παιδιά του”-Ρωσικό αεροσκάφος με επίλεκτους Αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκε στο Αλμάτι

Ρωσικές μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αναφέρουν την πιθανή παρουσία δύο λόχων αλεξιπτωτιστών για να βοηθήσουν το Καζακστάν. 

https://twitter.com/aldin_ww/status/1478997959312351240

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, μιλάμε για ένα λόχο ειδικών δυνάμεων της 76ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και ένα λόχο  της 45ης Ταξιαρχίας Αερομεταφερόμενων Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες θα διασφαλίσουν καίριες εγκαταστάσεις από τους διαδηλωτές.

https://twitter.com/TadeuszGiczan/status/1478994595459768323https://twitter.com/aldin_ww/status/1478657614527574018

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες για προετοιμασίες για αποστολή στο Καζακστάν και εφεδρικών ρωσικών  μονάδων της 55ης ορεινής ταξιαρχίας, καθώς και της 2ης και 24ης ταξιαρχίας των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δύο αεροσκάφη έχουν ήδη απογειωθεί προς την κατεύθυνση του Καζακστάν, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, αν και τα αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Chkalovsky πριν από τα μεσάνυχτα.

Εκτός από τη Ρωσία, η Λευκορωσία και η Αρμενία σκοπεύουν επίσης να στείλουν τα στρατεύματά τους στο Καζακστάν, ωστόσο, προφανώς, μιλάμε μόνο για μερικές δεκάδες στρατιώτες, με τα δεδομένα αυτά να επιβεβαιώνονται από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας.

https://youtu.be/_HztjEjVvB8?t=10

Ρώσοι μισθοφόροι στο Καζακστάν  από τον Πούτιν

Επίσης πριν από αρκετές ώρες, ρωσικό αεροσκάφος Il-76 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Αλμάτι, με περίπου 300 μισθοφόρους της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

Οι Ρώσοι μισθοφόροι στρατιωτικοί έχουν αποστολή να καθαρίσουν το έδαφος της πόλης από τους εξεγερμένους προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχό της, η κυβέρνηση του Καζακστάν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό επιστήμονα Stanislav Belkovsky, το κύριο καθήκον των Ρώσων μισθοφόρων θα είναι να προστατεύσουν το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ από την κατάληψη του από τους εξεγερμένους ριζοσπάστες, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι διαδηλωτές σκοπεύουν να πάρουν τον έλεγχο αυτής της εγκατάστασης, στην οποία δεν υλοποιείται  μόνο εκτόξευση διαστημικών σκαφών, αλλά υπάρχει ο πλήρης έλεγχος των δορυφόρων που είναι σε τροχιά στο πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό ισχύει και για τους στρατιωτικούς διαστημικούς δορυφόρους της Ρωσίας.

"Οι δυνάμεις PMC" Wagner ρίχνονται στο Καζακστάν με το πρόσχημα της διασφάλισης της ασφάλειας του κοσμοδρομίου Baikonur, για να μην αποσταλούν ρωσικά τακτικά στρατεύματα, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζονται οι αξιωματούχοι ασφαλείας του Καζακστάν.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ για τις «εγγυήσεις ασφαλείας». Κοιτάμε, ακολουθούμε», ενημερώνουμε”, δήλωσε ο Ρώσος ειδικός Μπελκόφσκι.

https://www.youtube.com/watch?v=5NsAWN4wvL4

Ο πρόεδρος του Καζκστάν Jomart Tokayev, ζήτησε από την Οργάνωση Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), επίσημα στρατιωτική «βοήθεια» για να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση στην χώρα.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν μίλησε για «τρομοκράτες» που  κατέκλυζαν στρατηγικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε ότι απαιτούνταν συμμαχική στρατιωτική βοήθεια για να κατασταλούν ενέργειες «τρομοκρατικών οργανώσεων», όπως τις ονόμασε.

Ο Τοκάγιεφ έχει δώσει εντολή ήδη στον στρατό να αντιμετωπίσει τους βίαιους διαδηλωτές που κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιπλέον, είπε ότι μια «έντονη μάχη» μεταξύ μιας αερομεταφερόμενης στρατιωτικής μονάδας και των «τρομοκρατών» βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Αλμάτι, τη στιγμή της ομιλίας του.

Αυτοί οι εξαιρετικά οργανωμένοι «τρομοκράτες» είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ισχυρίστηκε ο Τοκάγιεφ.
Οι διαδηλώσεις στο Καζακστάν ξεκίνησαν λόγω της ταχείας αύξησης των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου, αφού η κυβέρνηση αφαίρεσε τα ανώτατα όρια τιμών και τελικά εξελίχθηκε σε μια αντικυβερνητική εξέγερση σε όλη τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, η αναταραχή έχει οδηγήσει στην παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας και στη δέσμευση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα όρια.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΟΣΣΑ, ο αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, επιβεβαίωσε πως θα αναπτυχθεί «ειρηνευτική αποστολή» στο Καζακστάν κατόπιν αιτήματος του Αλμάτι.

Οι δυνάμεις αναμένεται να αναπτυχθούν στο Καζακστάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα, αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...