Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη! Το Ισραήλ χωρίς τα KC-46 Tankers αδυνατεί να χτυπήσει το Ιράν που απειλεί με πυρηνικό όλεθρο (Βίντεο)

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρά την υποστήριξη μιας στρατιωτικής επιλογής κατά του Ιράν, απέρριψε το αίτημα του Ισραηλινού Στρατού να επισπεύσει την παράδοση δύο αεροπλάνων ανεφοδιασμού KC-46 που παρήγγειλε το Ισραήλ.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση έως και οκτώ τάνκερ αεροσκαφών C-46. Τον Οκτώβριο, ανώτεροι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ (IAF) ζήτησαν να παραδοθούν δύο από τα αεροπλάνα αμέσως και άλλα δύο να παραδοθούν εντός δύο έως τριών ετών.

Τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού είναι απαραίτητα για ένα ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν, λόγω της απόστασης μεταξύ των δύο χωρών.

Τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού Boeing KC-46 είναι ικανά να μείνουν στον αέρα για 12 ώρες και να ανεφοδιάζουν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη με 1.200 γαλόνια καυσίμου ανά λεπτό. Μπορούν να φτάσουν σε εμβέλεια άνω των 11.830 χιλιομέτρων και μπορούν να ανεφοδιάσουν με καύσιμα πάνω από 64 τύπους αεροσκαφών.

Το Πενταπόσταγμα έγραψε ότι ο νέος διοικητής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) Υποστράτηγος Tomer Bar, δήλωσε ότι αν χρειαστεί, το Ισραήλ θα μπορούσε να χτυπήσει αύριο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Μπαρ, ο οποίος επί του παρόντος ηγείται της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Δυνάμεων, θα αναλάβει την ηγεσία της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τον επόμενο Απρίλιο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ιράν έκανε μια στροφή και υπαναχώρησε σε όλους τους προηγούμενους συμβιβασμούς που έγιναν στην προηγούμενη συμφωνία. Ο έβδομος γύρος των συνομιλιών που διεξήχθη πρόσφατα επίσης κατέληξε σε αδιέξοδο. 

Εκτός από ένα ανοιχτά πολεμικό Ισραήλ που ζητά επιτακτικά να βομβαρδίσει το Ιράν, εάν αυτό  δεν επιστρέψει στη συμφωνία, ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Ιράν έχει επίσης προειδοποιήσει το Ιράν για μια «κλιμακούμενη κρίση» εάν οι συνομιλίες αποτύχουν.

Ο απεσταλμένος εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το ότι το Ιράν θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, εάν η συμφωνία δεν  ολοκληρωθεί σε λίγες εβδομάδες και εάν ο εμπλουτισμός του ουρανίου δεν σταματήσει εγκαίρως.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα Σχέδιο Β, σε περίπτωση που οι συνομιλίες καταρρεύσουν ξανά, δεν είναι αμέσως σαφές τι συνεπάγεται ένα τέτοιο σχέδιο για το Ιράν.

Αν και οι ΗΠΑ παραμένουν ο στενότερος εταίρος του Ισραήλ, απέρριψαν πρόσφατα το αίτημά τους να επισπεύσει την πώληση των ιπτάμενων Boeing Mid-air, ένα σύστημα χωρίς το οποίο το Ισραήλ δεν μπορεί να επιτεθεί στο Ιράν.

Ενώ το Ισραήλ διαθέτει τα αμερικανικά μαχητικά F-35 stealth (που ονομάζονται F-35I Adir), το αεροσκάφος δεν μπορεί να πετάξει στο Ιράν και να επιστρέψει χωρίς ανεφοδιασμό. Ο ανεφοδιασμός θα απαιτούσε τα F-35 είτε να προσγειωθούν σε μια φιλική βάση κοντά στο Ιράν, μια επιλογή που είναι πολύ τραβηγμένη για το Ισραήλ, είτε θα πρέπει να ανεφοδιαστεί με τάνκερ.

Ωστόσο, καθώς οι ΗΠΑ αρνούνται να επιταχύνουν την πώληση των δεξαμενόπλοιων KC-46, η πιθανότητα το Ισραήλ να βομβαρδίσει το Ιράν παραμένει προς το παρόν ζοφερή. Τα F-35 έχουν αναφερθεί περήφανα ως το μαχητικό με το οποίο η αεροπορία του Ισραήλ θα βομβάρδιζε το Ιράν, αλλά θα πρέπει είτε να κάνει ένα pit-stop στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή τη Σαουδική Αραβία, κανένα όμως  από τα οποία δεν θα ήθελε να συνδεθεί με μια επίθεση στο  Ιράν, τουλάχιστον άμεσα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κάτι περισσότερο από φιλικός γείτονας και θέλουν να έχουν μια μακροχρόνια σχέση. Δεν είμαι σίγουρος γιατί αρνήθηκαν, αλλά δεν έχω αποκλείσει την προοπτική να αποκτήσω τουλάχιστον δύο ιπτάμενα τάνκερ ανεφοδιασμού εκ των προτέρων», είπε ο επερχόμενος Αρχηγός Αεροπορίας του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν έφτασε στο Ισραήλ στις 21 Δεκεμβρίου για να συζητήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και κάλεσε για μια «κοινή στρατηγική» κατά του Ιράν, ανέφερε το Al Jazeera.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι «είναι κρίσιμο να καταλήξουμε μαζί και να οικοδομήσουμε μια κοινή στρατηγική, μια κοινή άποψη και να βρούμε έναν τρόπο προς τα εμπρός που να διασφαλίζει θεμελιωδώς τα συμφέροντα και των δύο χωρών».

Αυτό ήταν ως απάντηση στις ανησυχίες του Ισραήλ για την ασφάλειά του, στο πλαίσιο του Ιράν που πλησιάζει πιο κοντά στην απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Παρόλο που δεν έχει γίνει καμία άμεση αναφορά για αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν και την καθυστέρηση της πώλησης του δεξαμενόπλοιου KC-46 στις συνομιλίες, θα μπορούσε να υποτεθεί ότι οι ΗΠΑ πορεύτηκαν προσεκτικά, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη κρίση που κατακλύζει την ευρύτερη περιοχή και έχει συνέπειες για τους εταίρους και τους συμμάχους της.

https://twitter.com/truestory24/status/1471665357114916865?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1471665357114916865%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Feurasiantimes.com%2Fisraeli-strikes-on-iranian-nuclear-sites-stalled-by-one-key-us-weaponry%2F

KC-46 Tankers

Δώδεκα ισραηλινά βομβαρδιστικά αεροσκάφη θα μπορούν να μείνουν στον αέρα έως και 12 ώρες με βεληνεκές άνω των 11.000 χιλιομέτρων χάρη, στο νέο τάνκερ αεροσκάφος Boeing KC-46. Με τη βοήθεια του βραχίονα ανεφοδιασμού 55 ποδιών fly-by-wire, αυτό το αεροσκάφος μπορεί να ανεφοδιάζει αεροπλάνα με ρυθμό 1.200 γαλονιών ανά λεπτό.

Το KC-46 μπορεί να ανεφοδιάσει τρία αεροπλάνα ταυτόχρονα σε τρία έως τέσσερα λεπτά, χρησιμοποιώντας τα πτερύγια του ανεφοδιασμού με αέρα. Αυτό θα παρείχε στις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, το οποίο απέχει περίπου 1000 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Ισραήλ.

Το Ισραήλ είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να επισπεύσουν την άφιξη του αεροσκάφους KC-46, προφανώς ως προετοιμασία για αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κυβέρνηση Μπάιντεν απέρριψε το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι το πρώτο τζετ δεν θα φτάσει μέχρι το 2024. Η συμφωνία για αυτά τα τάνκερ υπογράφηκε το 2020.

Ωστόσο, οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ για την επίσπευση της πώλησης συνεχίζονται.

 

 

Το Ιράν απειλεί με πυρηνική έκρηξη στις εγκαταστάσεις Dimona του Ισραήλ
 

Στο μεταξύ ένας λογαριασμός στο Twitter που διαχειρίζεται το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) την Παρασκευή απείλησε να ανατινάξει την πόλη Ντιμόνα στην έρημο Νεγκέβ, όπου βρίσκεται πυρηνική εγκατάσταση.
Ο λογαριασμός του IRGC, με τους 12.100 οπαδούς του, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πολλαπλές εκρήξεις σε μια έρημο. «Τότε την ημέρα, εμείς [ο Θεός] θα σας κάνουμε το πιο σφοδρό χτύπημα. Σίγουρα θα επιβάλουμε τιμωρία», έγραψε ο IRGC στα αραβικά, επικαλούμενος ένα απόσπασμα από το Κοράνι, προσθέτοντας το hashtag «Dimona». Το βίντεο είναι μετά την Παρασκευή.

 

https://twitter.com/imamedia_org/status/1474826033543233540?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1474826033543233540%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.jpost.com%2Farab-israeli-conflict%2Farticle-689758

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...