Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πρώτη ρωσική αντίδραση για την "νέα Αντάντ" του AUKUS: Διαλύει το ΝΑΤΟ-Ευρω-τρόμος από προσομοίωση ρωσικής πυρηνικής επίθεσης στην Πολωνία

“Μεγάλη αναστάτωση”, είναι η ορθή έκφραση για αυτό που βιώνουμε μετά την σύναψη της γνωστής πλέον συμμαχίας AUKUS ( ΗΠΑ-Αυστραλία-Βρετανία), για την οποία η Μόσχα εκτιμά ότι θα διαλύσει το ΝΑΤΟ, καθώς ρωσικές δυνάμεις προσομοιώνουν πυρηνική επίθεση στην Πολωνία, ξυπνώντας “εφιάλτες” στην "γερμανοκρατούμενη" ΕΕ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    

Στη Ρωσία, προέβλεψαν την δημιουργία σοβαρών «ρωγμών» στο ΝΑΤΟ, από την σύναψη της συμφωνίας αμυντικής σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Αυστραλίας.

Ο γερουσιαστής του Συμβουλίου της Ρωσίας Alexey Pushkov έγραψε στο Telegram ότι οι  συνέπειες της συμφωνίας AUKUS για το ΝΑΤΟ, μέχρι στιγμής αφορούν ρητορική, αλλά τόνισε ότι «εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν την πολιτική τους για τη δημιουργία μιας αμιγώς αγγλοσαξονικής συμμαχίας, τότε αυτό μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε οριστική ρήξη εντός του ΝΑΤΟ.

Το παράδοξο είναι ότι στην προσπάθεια να αυξήσουν τη γεωπολιτική πίεση στην Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν ρήγματα με τους συμμάχους τους στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας το σκεπτικό των Ευρωπαίων ότι, η Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διαδικασία ξεκίνησε επί Ομπάμα και συνεχίζεται υπό τον Μπάιντεν », έγραψε ο Πούσκοφ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών που ακολούθησε την υπογραφή της συμφωνίας AUKUS, θα έχει συνέπειες για το ΝΑΤΟ.

Προσομοίωση ρωσικής πυρηνικής επίθεσης στην Πολωνία

Ο ρωσικός στρατός φέρεται να πραγματοποίησε μια προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης εναντίον των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση ZAPAD-2021 (West 21).

Ρωσική πηγή δηλώνει ότι ο κύριος σκοπός της άσκησης Zapad 21 είναι η προσομοίωση αντεπιθέσεων σε περίπτωση πολέμου μεγάλης κλίμακας με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε εικονικούς βομβαρδισμούς με αεροσκάφη μακρού βεληνεκούς “φορτωμένα” με πυραύλους  με πυρηνικές κεφαλές χαμηλής ισχύος.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ένα ζεύγος βομβαρδιστικών Tu-22M3 προσομοίωσε μια επίθεση σε αμερικανική στρατιωτική βάση  διοίκησης στην Πολωνία, ενώ μονάδα πυροβολικού “έριξε”βλήματα με πυρηνική κεφαλή υλοποιώντας ρεαλιστικές ασκήσεις πολέμου.

Οι Ρώσοι έκαναν χρήση με μια βελτιωμένη παραλλαγή του σοβιετικού συστήματος πυροβολικού 203 χιλιοστών, που ονομάζεται 2S7M Malka.Η εμβέλεια του όπλου είναι 47000 m, αλλά μπορεί να επεκταθεί στα 55.500 m χρησιμοποιώντας καθοδηγούμενα βλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις ρωσικές ασκήσεις συμμετείχαν έως και 200.000 στρατιώτες, 80 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 760 οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 290 αρμάτων μάχης, 240 συστημάτων πυροβολικού και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, καθώς και 15 πολεμικών πλοίων.

«Η άσκηση Zapad-2021 έδειξε ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μεγάλες συνδυασμένες ομάδες δυνάμεων, να σχεδιάσουμε πολεμικές επιχειρήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, να σταματήσουμε κάθε επιθετικότητα και να πραγματοποιήσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα σε οποιονδήποτε εχθρό», δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Μπεκ Γιεβκούροφ στην τελετή λήξης.

Οι εξελίξεις σε ΕΕ και Ασία μας δείχνουν ότι Ρώσοι και Αμερικανοί, είτε θα τα βρουν, είτε θα αντιπαρατεθούν μέσω άλλων χωρών σε ολόκληρο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ