Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Eγκλήματα πολέμου από την Τουρκία - Χρήση χημικών όπλων κατά των Κούρδων!

O συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Οι εισβολείς, χρησιμοποιούν χημικό αέριο, ενάντια στους αντάρτες και σκόπιμα βομβαρδίζουν τους άμαχους οικισμούς.

Το Κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), δημοσίευσε μια δήλωση και παρείχε τις ακόλουθες πληροφορίες, σχετικά με την τελευταία κατάσταση στο έδαφος του Κουρδιστάν:

«Στις 11 Ιουνίου, στις 19:00, οι εισβολείς που τοποθετήθηκαν στο λόφο Misto κοντά στο χωριό Navyana Şêxan του Şırnak, για να εξασφαλίσουν κατασκευή δρόμου στην περιοχή, χτυπήθηκαν από δύο πλευρές».

«Ένας εισβολέας τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε, σε μια βραχυπρόθεσμη σύγκρουση. To τουρκικό κράτος που εισβάλλει, εκτελεί στρατιωτικά έργα οδοποιίας για να επεκτείνει την κατοχή του στις περιοχές Girê Mizgeftê, Girê Mêrûya, Girê Misto, Kaniya Maran και Deşta Parê στην περιοχή Besta. 

Στις 9 Ιουνίου, μεταξύ 19:30 και 20:00, ο λόφος Zendura βομβαρδίστηκε τέσσερις φορές από μαχητικά αεροσκάφη. 

Από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου, σημειώθηκαν έντονες συγκρούσεις, μεταξύ των κουρδικών δυνάμεών  και των εισβολέων τούρκων στρατιωτών στο λόφο Zendura.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 «Οι εισβολείς, δεν μπόρεσαν να μπουν στις σήραγγες πολέμου παρά τις προσπάθειές τους και τα προηγμένα όπλα που χρησιμοποίησαν. Οι εισβολείς έριξαν βόμβες, στις σήραγγες του πολέμου στις 12 Ιουνίου και χρησιμοποίησαν χημικό αέριο λευκού χρώματος»

«Οι εισβολείς που φορούσαν ειδικά λευκά κοστούμια και μάσκες αερίων, συγκεντρώθηκαν γύρω από τις σήραγγες του πολέμου. Η αντίσταση των συντρόφων μας στο λόφο Zendura συνεχίζεται, με μια απωθητική βούληση, παρά όλες τις απάνθρωπες και δειλές προσπάθειες του εισβολέα τουρκικού κράτους».

Αυτή η αναφορά, έρχεται να μας επιβεβαιώσει που σε πρόσφατο άρθρο μας αναφέραμε, ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα που έχουν απαγορευτεί σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις.

Ο τουρκικός στρατός, έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα που έχουν απαγορευτεί, σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις, δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στην εμπόλεμη ζώνη της Medya στο νότιο Κουρδιστάν, η οποία συνεχίζεται από τις 23 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα και εικόνες από την υπόψη περιοχή.

Οι τελευταίες, επιβεβαιώνουν την υποψία διενέργειας τέτοιων εγκλημάτων πολέμου, από τον τουρκικό στρατό.

Μάλιστα αναφέραμε ότι η Ulla Jelpke, εκπρόσωπος  της κοινοβουλευτικής ομάδας του Αριστερού Κόμματος DIE LINKE, απηύθυνε γραπτή ερώτηση στη γερμανική κυβέρνηση για το θέμα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, απάντησε, ότι δεν είχε «ευρήματα πέρα ​​από τις αναφορές των ΜΜΕ». Η Jelpke, μετά από αυτό, άσκησε δριμεία κριτική  στη γερμανική κυβέρνηση για την εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών, όσον αφορά τις αναφορές για εγκλήματα πολέμου, λέγοντας:

"Στην περίπτωση φερόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπου έγινε χρήση δηλητηριώδους χημικού αερίου στη Συρία, η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε άμεσα τη συριακή κυβέρνηση, χωρίς επαληθευμένα ευρήματα. Αλλά όταν το ίδιο, διαπράττει  η συνεργάτης και σύμμαχός της Τουρκία, τότε  κρύβεται, λέγοντας  ότι δεν έχει δική της αντίληψη πέρα ​​από τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης’’.

Οι καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων, σε βάρος Κούρδων ανταρτών του PKK είναι συνεχείς.

Επιπροσθέτως, Ρωσικές πηγές αναφέρουν , ότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν χημικά αέρια στο εσωτερικό των σηράγγων που κρύβονταν οι Κούρδοι μαχητές , προκειμένου είτε να τους σκοτώσουν είτε να τους αναγκάσουν να παραδοθούν.

Εν τω μεταξύ, σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται  δράση από τις δυνάμεις YJA Star,  να χτυπούν θέση τούρκων στρατιωτών στο λόφο Azad Hill στην περιοχή Koordine της περιοχής Metina,  όπου 2 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3 τραυματίστηκαν.   

Στις 12 Ιουνίου στις 19:00, οι ελεύθεροι σκοπευτές του YJA Star (Free Women's Troops), στόχευσαν τους εισβολείς στην περιοχή του χωριού Êzidî. Ένας τούρκος εισβολέας σκοτώθηκε κατά την μάχη.

Ο εισερχόμενος τουρκικός στρατός, βομβάρδισε σκόπιμα τις αμυντικές ζώνες της Medya και τους άμαχους οικισμούς στο Νότιο Κουρδιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λεπτομέρειες για τους τελευταίους βομβαρδισμούς έχουν ως εξής:

Στις 13 Ιουνίου, μεταξύ 22:00 και 00:00, παρατηρήθηκε δραστηριότητα ελικόπτερο στην περιοχή Kashura της περιοχής Metina. Οι πλαγιές του λόφου Zendura και τα σπίτια ανθρώπων στο χωριό Hirore, βομβαρδίστηκαν από ελικόπτερα επίθεσης. Τα σπίτια των χωρικών καταστράφηκαν, από αυτούς τους βομβαρδισμούς.

Τέλος, είναι άξιο απορίας πως υπάρχουν μηδενικές αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ, αλλά και στρατιωτικών περιοδικών, εντύπων και ιστότοπων, γύρω από την ανάπτυξη και ύπαρξη Χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά  ότι οι  Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ ), κατέχουν και εκπαιδεύονται  συστηματικά στη χρήση τους.

Κούρδοι μαχητές, συνέλεξαν θραύσματα από τους όλμους που αναλύθηκαν, από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Μονάχου, στη Γερμανία και ανίχνευσαν απαγορευμένες χημικές ουσίες, οι οποίες είναι παράγωγα και συστατικά του χημικού τύπου RP707.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ