Ένοπλες Συρράξεις

Αρμενία: Επεισόδια των Αζέρων στην περιφέρεια Σιουνίκ

Ο εν ενεργεία πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι έστειλε επιστολή στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για να ζητήσει τη βοήθεια της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής, για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Σιουνίκ, που συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν.

Όπως είπε, δεν ζήτησε τη συνδρομή της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πούτιν, καθώς «οι προσεγγίσεις των δύο πλευρών στο πρόβλημα είναι ουσιαστικά ίδιες».


«Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να φύγουν από την Αρμενία και υπάρχει ακόμη ένα πιο σημαντικό πράγμα που δήλωσε χθες το βράδυ: ότι δηλαδή επιτεύχθηκε συμφωνία ότι σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έπρεπε να αποχωρήσουν από το έδαφος της Αρμενίας» υποστήριξε ο κ. Πασινιάν.

Σύμφωνα με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, τα αζέρικα στρατεύματα έχουν ήδη εγκαταλείψει την αρμενική επικράτεια σε πολλά μέρη, όμως «ο λόγος που δεν έκανα έκκληση χθες στον Πούτιν για βοήθεια είναι πως μας είχαν διαβεβαιώσει πως σήμερα θα αποσύρονταν».

«Αλλά από τότε που η πορεία των διαπραγματεύσεων έδειξε ότι, σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί πλήρως, στράφηκα προς τον Ρώσο Πρόεδρο ώστε η Ρωσία να παράσχει βοήθεια στην Αρμενία σε αυτήν την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής υποστήριξης» εξήγησε ο κ. Πασινιάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ