Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν τα ιρανικά δεξαμενόπλοια στα χωρικά ύδατα της Συρίας

Το Ιράν, η Ρωσία και η Συρία συνεργάζονται για να βοηθήσουν τη Δαμασκό. Συγκεκριμένα έχει δημιουργηθεί μια  ειδική αίθουσα επιχειρήσεων  μεταξύ των τριών παραπάνω χωρών, προκειμένου να παράσχει διαρκή ασφάλεια στα ιρανικά και ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο ούτως ώστε να  γίνεται ασφαλής παράδοση πετρελαίου και τρόφιμα στη Συρία.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Σπούτνικ ανέφερε επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή την Κυριακή σχετικά με αυτό το θέμα, ότι πραγματοποιήθηκαν εντατικές συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των εκπροσώπων του Ιράν, της Ρωσίας και της Συρίας με σκοπό την εξάλειψη του θανατηφόρου οικονομικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης εναντίον του συριακού λαού.

Η πηγή είπε ότι η Συρία αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη καυσίμων, την μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών, μετά την κλοπή πετρελαίου της Συρίας από τον αμερικανικό στρατό και τις υποστηριζόμενες πολιτοφυλακές του στη βόρεια Συρία, καθώς και το λαθρεμπόριο που γίνεται με βυτία  μέσω του Ιράκ και της Τουρκίας.

Πρόσθεσε επίσης  ότι το έργο του θαλάμου επιχειρήσεων είναι ο πολυμερής συντονισμός για την κάλυψη των αναγκών σε πετρέλαιο και την παράδοση καυσίμων στα λιμάνια της Συρίας.

Η πηγή ισχυρίστηκε επίσης ότι, σύμφωνα με τον συντονισμό και την έγκριση της επιτροπής, τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν τα ιρανικά δεξαμενόπλοια στα χωρικά ύδατα της Συρίας, προκειμένου να τα προστατεύσουν από τυχόν επιθέσεις και να αποτρέψουν την πειρατεία.

Περιέγραψε τον πρόσφατο τριμερή συντονισμό μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Συρίας με τη μορφή στρατηγικών συμφωνιών, λέγοντας ότι σύμφωνα με αυτόν τον συντονισμό, οι περισσότερες από τις ανάγκες της συριακής αγοράς για βασικά αγαθά και υλικά θα καλυφθούν και αυτό το ζήτημα θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες μέρες.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Σπούτνικ, τα ρωσικά φορτηγά πλοία θα μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες σιταριού στη Συρία με συμβάσεις που είχαν συναφθεί προηγουμένως και αναμένεται ότι το ρωσικό σιτάρι θα μεταφερθεί μέχρι το τέλος του επόμενου Ιουνίου.

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η Ρωσία παίρνει θέση στον άτυπο  θαλάσσιο πόλεμο Ιράν-Ισραήλ, που περιλάμβανε δολιοφθορές εμπορικών πλοίων και κυρίως Ιρανικών δεξαμενόπλοιων τα οποία δεν μπορούσαν να μεταφέρουν πετρέλαιο στα λιμάνια της Συρίας.

Πλέον η Ρωσία θα προστατεύει τα Ιρανικά τάνκερ με πολεμικά σκάφη της, ενώ θα αναλάβει και την μεταφορά βασικών αγαθών για τον Συριακό λαό. Προσφορότεροι δρόμοι για αυτό είναι κυρίως δύο.

Ο πρώτος είναι Ρωσία-Εύξεινος Πόντος-Στενά-Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειος-Συρία.

Ο δεύτερος είναι Ρωσία-Κασπία θάλασσα-Ιράν και από εκεί είτε χερσαία μέσω Ιράκ, είτε Θαλάσσια από Ιράν-Ερυθρά θάλασσα-Διώρυγα Σουέζ-Μεσόγειος- Συρία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ