Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικά όπλα ''τυφλώνουν'' τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας. Πριν από λίγο, στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έφτασε σήμερα στο Κίεβο. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Ρίγα.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρει όπλα και στρατιωτικούς συμβούλους στην Ουκρανία.
 

Δείτε τον χάρτη 

 
 

''Τυφλώθηκαν'' τα GPS των Ουκρανών 

 

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, οι ουκρανικές ΕΔ δέχθηκαν καίριο πλήγμα από τους Ρώσους, καθώς ''τυφλώθηκαν'' GPS, τα οποία είναι ένα σημαντικό ''όπλο'' κατά την διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων.

''Ο ρωσικός στρατός, χρησιμοποίησε ισχυρά μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, με τις Ουκρανικές ΕΔ, να μην είναι σε θέση πλέον να χρησιμοποιήσουν κάποια ραντάρ και ορισμένα ηλεκτρονικά συστήματα.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, πάνω από 50 ρωσικές τακτικές ομάδες επιπέδου τάγματος, έχουν σταλεί στην περιοχή των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, ουσιαστικά για να καταπολεμήσουν εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη νότια Ρωσία, με την μορφή στρατιωτικών ασκήσεων.

Οι μονάδες αυτές της Νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτηση μαζικών επιθέσεων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, από κοινού με μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου κατά την διάρκεια ειδικών ασκήσεων, ανέφερε το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας σήμερα Παρασκευή.

Η Ουκρανία δημιουργεί σύστημα για τη μετάβαση στα πρότυπα του ΝΑΤΟ

 

''Η Ουκρανία δημιουργεί ένα εθνικό σύστημα για τη μετάβαση στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, το οποίο θα πρέπει να επιταχύνει την  πλήρη ένταξή μας στη Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία'', δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Όλγα Στεφανισίνα, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής και Ευρωατλαντικής Ολοκλήρωσης, παρουσίασε την έναρξη αυτού του συστήματος αυτήν την εβδομάδα. ''Η Ουκρανία θέλει ένταξη στη συμμαχία, είναι σημαντικό για εμάς. Εξάλλου, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, το ΝΑΤΟ είναι ο μόνος δρόμος για να τερματιστεί ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία'', δήλωσε ο Ουκρανός Πρωθυπουργός.   

 

Ο Μπλίνκεν προειδοποίησε τη Ρωσία!  

 

Προειδοποίηση απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ότι ''θα υπάρξουν συνέπειες'' σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, εκφράζοντας την ανησυχία των ΗΠΑ για τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

''Υπάρχουν περισσότερα ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το 2014, κατά την πρώτη ''ρωσική εισβολή'', εκτίμησε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε συνέντευξη που μετέδωσε το NBC την Κυριακή, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση που είχε διατυπώσει τις προηγούμενες ημέρες ο Λευκός Οίκος. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «ήταν πολύ σαφής: αν η Ρωσία ενεργήσει με απερίσκεπτο ή επιθετικό τρόπο, θα υπάρξουν κόστη, συνέπειες'', σημείωσε, χωρίς να διευκρινίζει το είδος ενδεχόμενων αντιποίνων.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, που συζήτησε το θέμα τηλεφωνικά με τον Γάλλο και τον Γερμανό ομόλογό του την Παρασκευή, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ και «οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους μοιράζονται την ίδια ανησυχία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ