Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σφοδρή επίθεση Ουκρανών στο Ντονέτσκ - Βομβαρδίζουν το αεροδρόμιο

Mεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και λίγα λεπτά στο Ντονέτσκ, καθώς υπάρχουν αναφορές για επίθεση του ουκρανικού στρατού στο αεροδρόμιο της πόλης.   

Υπάρχουν έντονες και δυνατές εκρήξεις κοντά στις περιοχές Peski ,και Putilovka. 

Την ίδια στιγμή, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Khomchak , συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ,  Στραάρτ Ροχ στο Κίεβο, σύμμφωνα υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Khomchak ευχαρίστησε το ΝΑΤΟ για την υποστήριξή του στην Ουκρανία! «Η επίσκεψή σας είναι μια πειστική απόδειξη της προσοχής, ότι η ηγεσία της Συμμαχίας και εσείς προσωπικά αφιερώνεστε στην ανάπτυξη σχέσεών μας.''

 

Μόσχα: Η Ρωσία καταγράφει αυξημένη κινητικότητα του ΝΑΤΟ σε Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα  

 

Η Μόσχα καταγράφει αύξηση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μόσχας, το Κίεβο συνεχίζει να μετακινεί στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό πιο κοντά στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς. 


«Ταυτόχρονα υπάρχει αύξηση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας και στη Μαύρη Θάλασσα, σε άμεση γειτνίαση με τα ρωσικά σύνορα. Το 2021 σχεδιάζεται να διεξαχθούν επτά κοινές ασκήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας με διάφορες χώρες της συμμαχίας» δήλωσε η Ζαχάροβα μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Κρεμλίνο: Η ένταση στο Ντονμπάς μπορεί να επηρεάσει το ρούβλι  

 

Τις συνέπειες στο εθνικό νόμισμα της Ρωσίας από την κλιμάκωση της έντασης στο Ντονμπάς, αναγνώρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 


Σταθερά και προβλέψιμα παραμένουν τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ρωσίας, ωστόσο η ένταση κοντά στα σύνορα της χώρας μπορεί να προκαλέσει κάποια αστάθεια του εθνικού νομίσματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν η αποδυνάμωση στο ρούβλι θα μπορούσε να σχετίζεται με τη νέα κλιμάκωση στο Ντονμπάς, απάντησε καταφατικά. 


«Φυσικά, η κλιμάκωση των εντάσεων κοντά στα σύνορά μας είναι ένας παράγοντας που έχει αρκετά αρνητικό αντίκτυπο στο ρούβλι. Δυστυχώς, αυτή είναι κοινή πρακτική. Αλλά θα πω για άλλη μια φορά ότι η μακροοικονομική κατάσταση είναι απολύτως σταθερή και προβλέψιμη σε γενικές γραμμές» υπογράμμισε ο κ. Πεσκόφ. 

Δείτε βίντεο: 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ