Ένοπλες Συρράξεις

Πολεμικές προετοιμασίες: Η Ρωσία αναδιατάσσει στρατεύματα από τρεις περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμπληρώνει τις τάξεις της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την αναδιάταξη στρατευμάτων από τις στρατιωτικούς τομείς της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ρωσίας.

"Η διοίκηση των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις μάχης των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ, ειδικότερα, ενισχύοντας τις  Μονάδες που βρίσκονται σε ρωσική επικράτεια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Από τις αρχές Απριλίου, έχουν συμπληρωθεί οι τάξεις των μονάδων μάχης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της άφιξης προσωπικού από τις δυτικές, κεντρικές και ανατολικές στρατιωτικές περιοχές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για αόριστο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο  η εχθρική διοίκηση αυξάνει το δυναμικό του προσωπικού της και τη δυνατότητα ταχείας συμπλήρωσης των τάξεων του 1ου και του 2ου  Σώματος Στρατού με  στρατιωτικό προσωπικό ", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας  της Ουκρανίας Μαρία Σάλνικ σε ενημέρωση, επικαλούμενη τα δεδομένα της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου της.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Σάλνικ, ο αριθμός των θανατηφόρων και υγειονομικών απωλειών αυξάνεται μεταξύ των Ρωσόφιλων εμπολέμων λόγω της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας όσον αφορά τον χειρισμό όπλων και πυρομαχικών. Για παράδειγμα, στις 4 Απριλίου, δύο Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά σε έκρηξη ναρκών που αποθηκεύτηκαν κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας σε μία από τις εχθρικές μονάδες.

Όπως αναφέρθηκε, τις τελευταίες 24 ώρες, στις 5 Απριλίου, οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή της  επτά φορές, ενώ  δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Νωρίτερα, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ρούσλαν Χομτσάκ είπε ότι 28 ρωσικά τακτικά συγκροτήματα Ταγμάτων  τοποθετήθηκαν κατά μήκος των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας, καθώς και στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και της Κριμαίας.

Εκτίμηση

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η Ρωσία συνεχίζει τις  στρατιωτικές της προετοιμασίες. με την συμπλήρωση  της επάνδρωσης των Μονάδων Α γραμμής  της με προσωπικό, το οποίο προέρχεται από άλλες Μονάδες που ανήκουν σε στρατιωτικούς Σχηματισμούς  που εδρεύουν σε άλλες περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα η Ρωσία της ταχείας  επάνδρωσης στα 1ο και 2ο Σώμα Στρατού της που βρίσκονται έναντι της Ουκρανίας.

Σημειωτέον  ότι αυτές οι κινήσεις γίνονται πάντα πριν αναληφθεί πολεμική αποστολή από κάποια Μονάδα, εφόσον φυσικά υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος.

Με τα παραπάνω η Ρωσία δημιουργεί ουσιαστικά μια δύναμη πυρός έναντι Ουκρανίας λίαν υπολογίσιμη η οποία εκτός των 28 τακτικών Συγκροτημάτων επιπέδου Τάγματος θα διαθέτει 2 Σώματα Στρατού πλήρως επανδρωμένα. Αυτά σε συνδυασμό με το προηγμένο στρατιωτικό υλικό που διαθέτουν οι Ρωσικές Δυνάμεις, συνιστούν κατ' εμέ οποιαδήποτε συζήτηση περιττή αναφορικά με την πιθανότητα επιτυχούς έκβασης μιας στρατιωτικής επιθετικής επιχείρησης της Ουκρανίας στο Ντομπάς. Το αντίθετο μάλιστα, αφού κρίνεται ότι η μάζα των Ρωσικών δυνάμεων  είναι ικανή να προχωρήσει ακόμη  περισσότερο στο εσωτερικό της Ουκρανίας καταλαμβάνοντας  περισσότερα εδάφη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ