Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσία σε ΗΠΑ-Μ. Βρετανία: ''Θα απαντήσουμε στρατιωτικά στις προκλήσεις σας!''

 Τελεσίγραφο προς Μ. Βρετανία, Ουκρανία και ΗΠΑ έστειλε πριν από λίγο το Κρεμλίνο. 

''Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Αυτή η κίνηση θα φέρει σοβαρή κλιμάκωση,'' δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα.

Το υπουργείο επίσης δεν απέκλεισε τη χρήση στρατιωτικών μέτρων ως απάντηση στις απειλές πυραύλων που προκύπτουν από τη Δύση.  

Tαυτόχρονα, πρωτοφανή όγκο στρατιωτικών δυνάμεων συγκεντρώνει η Ρωσία στον Αρκτικό Κύκλο, όπου δοκιμάζει τα νέα της οπλικά συστήματα σε μια περιοχή που προσφάτως καθάρισε από πάγους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή φέρεται να στοχεύει στη διασφάλιση των βόρειων ακτών της, στον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, αλλά και στην προσπάθεια διάνοιξης θαλάσσιας εμπορικής οδού από την Ασία στην Ευρώπη.

 

Επικοινωνία Ζελένσκι με Μέρκελ-Μακρόν  

 

Η Ουκρανία την ίδια στιγμή, θέλει να εμπλέξει στη σύγκρουση του Ντονμπάς και άλλες χώρες. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοτυρ Ζελένσκι, σχεδιάζει να συζητήσει την επιδείνωση της κατάστασης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν αυτήν την εβδομάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Αυτήν την εβδομάδα, αναμένεται τριμερής συνομιλία. Το κύριο θέμα της συνομιλίας είναι η επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς'', αναφέρει η ουκρανική προεδρία. 

https://twitter.com/SputnikInt/status/1379004699886649346

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ