Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Τελεσίγραφο" ΗΠΑ σε Ρωσία-Τουρκία-ΗΑΕ: "Αποχωρήστε άμεσα από τη Λιβύη"

Η Ουάσινγκτον «ζητά από την Τουρκία και τη Ρωσία να ξεκινήσουν αμέσως την αποχώρηση των δυνάμεών τους» από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και των μισθοφόρων, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός, προσωρινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Ρίτσαρντ Μιλς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ζητάμε από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία της Λιβύης και να σταματήσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές παρεμβάσεις», είπε ο Μιλς κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό.

Την ίδια στιγμή που οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη προσπαθούν να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός που έχει εγκαθιδρυθεί, οι ΗΠΑ επανέρχονται στο προσκήνιο με την τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη, που είναι αρκετά πιθανό να «ενοχλήσει» την Άγκυρα.

https://youtu.be/oKRtUHrxk6w

Σύριοι μισθοφόροι απαιτούν επαναπατρισμό από τη Λιβύη

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε την Τετάρτη, ότι επικρατεί κατάσταση οργής μεταξύ των σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, καθώς μια νέα ομάδα από αυτούς ακύρωσε το ταξίδι επαναπατρισμού τους στη Συρία. Αυτό πυροδότησε μεγαλύτερη δυσαρέσκεια μεταξύ των μισθοφόρων που ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν.

Τη Δευτέρα, αξιόπιστες πηγές είπαν στο SOHR ότι μια νέα ομάδα σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη είχε προγραμματιστεί να επιστρέψει στη Συρία, τις επόμενες ώρες. Πρόσθεσαν ότι σχεδόν 150 μισθοφόροι έχουν ενημερωθεί από τους διοικητές τους για να ετοιμαστούν για να επιστρέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η SOHR εξήγησε ότι δεν ήταν γνωστό εάν θα υπήρχε αντικατάσταση των μισθοφόρων που θα έφευγαν με νέους που θα έρχονταν στη Λιβύη. Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που οι πληρωμές των μισθοφόρων μειώνονται και καθυστερούν από τους Τούρκους διοικητές τους.

Πολλοί μισθοφόροι δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους για μήνες, και μερικοί προσπάθησαν να διαφύγουν από τα στρατόπεδά τους στην Τρίπολη. Ορισμένοι προσπάθησαν επίσης να φύγουν στην Ευρώπη, μέσω της Ιταλίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ