Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Λιβύη: Ιταλία, Κατάρ και Τουρκία στήνουν συμμαχία κατά του Χαφτάρ

Την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου ο αρχηγός της GNA Fayez al-Sarraj συναντήθηκε στο Palazzo Chigi, με  ιταλική κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte και τον υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ περίπλοκη φάση για τη Λιβύη, καθώς η βία μεταξύ της GNA και του LNA πρόκειται να εκραγεί για άλλη μια φορά και ο Σάρατζ πιθανότατα ταξίδεψε στη Ρώμη με σκοπό να ζητήσει περισσότερη υποστήριξη από την ιταλική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη συνάντηση, ο Σάρατζ και η ομάδα του πέταξαν στην Τουρκία για να συναντηθούν με τον ισχυρό σύμμαχό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι ο εκπρόσωπος του pro-GNA "Sirte-Jufra Operations Room", Ταξίαρχος Al-Hadi Salem Idrah, σε συνέντευξη του στην Ιταλίδα δημοσιογράφο και εμπειρογνώμονα της Λιβύης, Vanessa Tomassini, για τον ιστότοπο ανάλυσης Strumenti Politici, επιβεβαίωσε την ιταλική υποστήριξη  στον τομέα παροχής πληροφοριών, ενώ ζήτησε στρατιωτική βοήθεια:

"Ο ρόλος της Ιταλίας πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικός και αποφασιστικός. Δεν αρνούμαστε ότι η Ρώμη μας παρέχει πληροφορίες, αλλά στρατιωτικά, πρέπει να διαδραματίσει πιο αποφασιστικό ρόλο. Στο παρελθόν, η Ιταλία δίστασε να κάνει τι, αλλά τώρα θα μας υποστηρίζει όλο και περισσότερο".

Στη συνέντευξη, ο Σάλεμ Ίντρα χαιρέτισε επίσης την επίσημη συμμαχία μεταξύ της GNA και της Τουρκίας και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι στέλνει μισθοφόρους του Βάγκνερ στη Λιβύη, ακόμη και Σπέτσναζ "μεταμφιεσμένους" ως μισθοφόρους.

Ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής έδειξε επίσης με το δάχτυλό του τη Γαλλία, την Αιγύπτο και τα ΗΑΕ. Και οι τρεις χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Η υποστήριξη  με παροχή πληροφοριών της Ιταλίας προς τη GNA, παράλληλα με την Τουρκία δεν αποτελεί έκπληξη. Στην πραγματικότητα, τον περασμένο μήνα ο Ισραηλινός αντιτρομοκρατικός αναλυτής Oded Berkowitz είχε ήδη εκθέσει το ζήτημα, πως τόσο η Ιταλία όσο και η Τουρκία, παρείχαν υποστήριξη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο GNA.

Παράλληλα επιβεβαίωσε επίσης πώς το Κατάρ και η Τουρκία παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στη GNA. Σύμφωνα με τα λόγια του Salem Idrah, φαίνεται ότι επιθυμεί να συμμετάσχει και η Ιταλία και δεν είναι ουτοπικό να θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Sarraj πέταξε στη Ρώμη.

Επιπλέον, η Τουρκία μετέφερε επίσης στρατιωτικούς και τζιχαντιστές από τη Συρία στη Λιβύη για να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στον LNA, ένα γεγονός που έχει τεκμηριωθεί εκτενώς από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό εγείρει ένα ερώτημα: "πώς είναι δυνατόν να παρέχουμε αντιτρομοκρατική υποστήριξη "σε μία χώρα που χρησιμοποιεί ενεργά τρομοκράτες; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απευθυνθεί στη Ρώμη και την Άγκυρα.

https://youtu.be/FW012bF0wug

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...