Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Σίσι στέλνει Αιγύπτιους Αξιωματούχος στην Τρίπολη

H Aίγυπτος είναι αποφασισμένη για όλα και με μία κίνηση-ματ, προσπαθεί προσεγγίσει εκτός από τον Σαράτζ και τα υπόλοιπα μέλη του GNA! 

Υψηλού επιπέδου Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία από το Υπουργείο Εξωτερικών και τις μυστικές υπηρεσίες θα βρίσκεται σε λίγες ώρες στην Τρίπολη της Λιβύης για συνομιλίες με αξιωματούχους ττου GNA.

Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία αναμένεται να συναντηθεί στην Τρίπολη με τον Υπουργό Εξωτερικών τoυ GNA και τον Αντιπρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Fathi Bashagha.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη αιγυπτιακών αξιωματούχων στην Τρίπολη από το 2014. Είναι προφανές πως ο Σίσι θέλει να πάρει με το μέρους του ολόκληρη την κυβέρνηση της Τρίπολης, με σκοπό να διαλύσει τα σχέδια Ερντογάν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μην ξεχνάμε πως μόλις χθες, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ταξίδεψε εσπευσμένα στην Τρίπολη.

Ο Ακάρ, που συνοδευόταν από μια στρατιωτική αντιπροσωπεία, συναντήθηκε  με τον Λίβυο ομόλογό του Σαλαχεντίν αλ Ναμρούς και τον Χάλεντ αλ Μέχρι, τον πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κράτους (HCE), που πρόσκειται στο GNA. 

Ο Ακάρ με τον Μέχρι προέταξαν "τη συνέχιση του συντονισμού" για να απωθήσουν μια ενδεχόμενη επίθεση εκ μέρους του "εκτός νόμου αντάρτη Χαλίφα Χάφταρ με στόχο να πλήξει τη σταθερότητα της Λιβύης", σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το HCE.  

 

Προειδοποίηση προς τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στην Λιβύη απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ 

 

Όπως είπε ο Ακάρ,  οι δυνάμεις του Χαφτάρ και των υποστηρικτών τους που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν επιχειρήσουν να επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη, ο Ακάρ είπε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του δεν θα είχαν «πουθενά να τρέξουν» αν επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι θα γίνουν στόχοι για την Άγκυρα «παντού».

https://twitter.com/tcsavunma/status/1343117398875009025

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...