Διαδηλώσεις Αρμενία
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Ποτάμι" το αίμα των Αρμενίων: "Κρατικά μυστικά" του Αζερμπαϊτζάν τα εγκλήματα πολέμου

Στις 24 Δεκεμβρίου, η αντιπολίτευση στην Αρμενία είπε ότι προτίθεται να μπλοκάρει αύριο όλες τις εισόδους στο κυβερνητικό κτίριο, σε μια συμβολική αλλά άκρως ηχηρή κίνηση απαγόρευσης εισόδου του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

Οι αντιπολιτευόμενοι που απαιτούν την παραίτηση του πρωθυπουργού ανακοίνωσαν στο τέλος της διαδήλωσης της 23ης Δεκεμβρίου ότι θα κλείσουν όλες τις εισόδους στο κτίριο της κυβέρνησης, έτσι ώστε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν να μην είναι σε θέση να εισέλθει στο κτίριο και να πραγματοποιήσει τακτική κυβερνητική συνάντηση.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Σεϊράν Οχανιάν, πήρε θέση δημόσια, δηλώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και ότι στηρίζει τον μοναδικό υποψήφιο για πρωθυπουργό από την αντιπολίτευση Vazgen Manukyan. Ο Οχανιάν σημείωσε επίσης ότι σε αυτόν τον πόλεμο οι αναλφάβητες αρχές, και όχι ο στρατός, υπέστησαν ήττα.

Ατάραχος παρά το χάος ο Πασινιάν

Την ίδια στιγμή, καθώς οι αντιδράσεις φουντώνουν και η απογοήτευση των Αρμένιων για το ξεπούλημα του Αρτσάχ δεν ξεθυμαίνει, ο Πασινιάν δεν δείχνει καμία πρόθεση παραίτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δέχθηκε τον Υπουργό Πολιτικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για ζητήματα Έκτακτης Ανάγκης και Εξάλειψης των Συνεπειών των Φυσικών Καταστροφών, Yevgeny Zinichev, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Αρμενικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ιδιαίτερα τις δραστηριότητες του Υπουργείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ζωής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες και τους ευχαρίστησε για την αποτελεσματική συνεργασία με την Αρμενική πλευρά.

Ο Νικόλ Πασινιάν σημείωσε ότι η αρμενική κυβέρνηση αποδίδει σημασία στη συνεχή ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία, τονίζοντας τον βασικό ρόλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

«Μας ενδιαφέρει η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με τη Ρωσία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, της οικονομίας και της ανθρωπιστικής σφαίρας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, θεωρώντας απαραίτητο να αναπτύξει και να εφαρμόσει νέα κοινά προγράμματα σε διάφορους τομείς.

Ο Yevgeny Zinichev παρουσίασε λεπτομέρειες σχετικά με τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες που διεξήγαγε το ρωσικό Υπουργείο στο Αρτσάχ και σημείωσε ότι η μεταφορά ανθρωπιστικού φορτίου και άλλης εργασίας πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα, σε στενή συνεργασία με τους Αρμένιους συναδέλφους.

Οι δύο συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του αρμενικού-ρωσικού ανθρωπιστικού κέντρου, την περαιτέρω συνεργασία στον τομέα των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και την ταχεία αντίδραση.

Φρίκη από τα εγκλήματα πολέμου των Αζέρων

Ο Διαμεσολαβητής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Δημοκρατίας του Αρτσάχ ετοίμασε και δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με το Southfront, σχετικά με τις περιπτώσεις δολοφονίας αμάχων στο Αρτσάχ από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Η έκθεση συνοψίζει τις περιπτώσεις θανάτων αμάχων, που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία κατά της Δημοκρατίας του Αρτσάχ από τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς και δολοφονίες αμάχων που φυλακίστηκαν στις περιοχές που πέρασαν στον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Οι περιπτώσεις παρουσιάζονται με σχετικές περιληπτικές πληροφορίες.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου 2020, 60 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, και οι οποίες τεκμηριώνονται με στοιχεία. 39 από αυτούς σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα στοχευμένων αεροπορικών επιθέσεων, ενώ 21 σε αιχμαλωσία. Καταγράφηκαν ορισμένες περιπτώσεις βασανιστηρίων και ακρωτηριασμού πτώματος. Ο Διαμεσολαβητής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατέγραψε επίσης τις περιπτώσεις 163 τραυματισμών πολιτών, οι περισσότερες από τις οποίες προήλθαν από αεροπορικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλων.

Από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, κυκλοφορεί ένα βίντεο με τον Πρόεδρο Ιλάμ Αλίεφ που βλέπει μια πινακίδα στα Αρμενικά, ενώ περιπλανιέται στις «απελευθερωμένες περιοχές» και δίνει ένα παράδειγμα στους συμπολίτες του και τους στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν.

Ένα ακόμα βίντεο δείχνει ότι ο συνταγματάρχης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν Tehran Mensimov, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται ότι αποκεφαλίζει άμαχο πληθυσμό, προσπαθεί να πείσει έναν πολίτη του Αρτσάχ να βγει από το σημείο και στη συνέχεια πυροβολεί στο ταβάνι για να σκοτώσει τους κρυμμένους αμάχους.

https://twitter.com/warragex/status/1341833964831596546

"Κρατικά μυστικά" οι αποκεφαλισμοί & οι δολοφονίες αμάχων

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι το σχέδιο πολέμου πρόκειται να τελειώσει: «Αναμένεται σταδιακή απαλλαγή πολιτών που κλήθηκαν για στρατιωτική θητεία στον πλησιέστερο χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση που ισχυρίζεται ότι τα βίντεο που δημοσιεύονται "δυσφημούν" το στρατό του Αζερμπαϊτζάν και ρίχνουν μια σκιά στη νίκη του Μπακού και η κοινή χρήση τους πρέπει να σταματήσει.

«Βίντεο που βλάπτουν τη φήμη του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν και ρίχνουν μια σκιά για τη νίκη μας στον Πατριωτικό Πόλεμο έχουν διαδοθεί πρόσφατα σε κοινωνικά δίκτυα, τα οποία έχουν σκόπιμα λάβει διάφορα προκατειλημμένα σχόλια. Έτσι, οι πληροφορίες σχετικά με τον στρατό μας που παραβιάζουν τις σχετικές απαιτήσεις του νόμου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν περί κρατικών μυστικών διαδίδονται και οι προκατειλημμένες πληροφορίες βλάπτουν τη φήμη των στρατιωτών μας.

Ορισμένοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου δημοσιεύουν ακόμη και βίντεο που αντικατοπτρίζουν τη δυσαρέσκεια σχετικά με τη μη παροχή τσιγάρων σε στρατιώτες. Δηλώνουμε ότι το σχετικό διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τα πρότυπα του φαγητού για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν δεν περιλαμβάνει την παροχή στρατιωτικού προσωπικού με προϊόντα καπνού. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα είδη τσιγάρων στην ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται από το κράτος, τα οποία παραδίδονται ξεχωριστά σε κάθε στρατιώτη που καταναλώνει προϊόντα καπνού».

Επιπλέον, για περαιτέρω εγγύηση ότι η δημοσίευση αυτού του υλικού θα διακοπεί, το Υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε έναν αριθμό τηλεφώνου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συγγενείς και το στενό κύκλο αυτών που δημοσιεύουν τα εν λόγω βίντεο, ώστε να μπορούν να τα αναφέρουν μόνοι τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ