Νικόλ Πασινιάν
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αρμένιος Πρωθυπουργός: «Τερματίζεται ο πόλεμος στο Αρτσάχ - Το κείμενο είναι οδυνηρό»

Ο Νικόλ Πασινιάν, πρωθυπουργός της Αρμενίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (09/11) πως η χώρα του έφτασε σε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγαπητοί συμπατριώτες, αδελφές και αδέλφια. Έχω πάρει μια δύσκολη, εξαιρετικά δύσκολη απόφαση για τον εαυτό μου και για όλους μας.

Έχω υπογράψει δήλωση με τους Προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου του Καραμπάχ στη 01:00. Το κείμενο της δήλωσης που έχει ήδη δημοσιευτεί είναι απερίγραπτα οδυνηρό για μένα προσωπικά και για τους ανθρώπους μας.

Έλαβα αυτήν την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας σε βάθος ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της αξιολόγησης των ανθρώπων που γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση. Βασίζεται επίσης στην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή λύση για την τρέχουσα κατάσταση. Θα δώσω ένα λεπτομερές μήνυμα για όλα αυτά τις επόμενες μέρες.

Αυτό δεν είναι νίκη, αλλά δεν υπάρχει ήττα μέχρι να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας ως ηττημένο. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τους εαυτούς μας ως ηττημένους και αυτό θα πρέπει να είναι η αρχή της εποχής μας εθνικής ενοποίησης και αναγέννησης.

Πρέπει να αναλύσουμε τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας προκειμένου να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Γονατίζω ενώπιον όλων των μαρτύρων μας. Υποκύπτω σε όλους τους στρατιώτες μας, αξιωματικούς, στρατηγούς, εθελοντές που υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την πατρίδα με τη ζωή τους. Έσωσαν ανιδιοτελώς τους Αρμένιους του Αρτσάχ.
Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Και θα κερδίσουμε. Το Αρτσάχ στέκεται.
Ζήτω η Αρμενία! Ζήτω το Αρτσάχ"

https://www.facebook.com/nikol.pashinyan/posts/2807204759599901

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ