Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αιγύπτιοι καλούν σε ξεσηκωμό όλους τους Άραβες κατά της Τουρκίας

Για πιθανή δράση των χιλιάδων μελών της αιγυπτιακής μουσουλμανικής αδελφότητας από την Τουρκία  ανησυχεί ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, και για αυτό παρέτεινε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της χώρας κατά τρεις μήνες από σήμερα.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της Αιγύπτου χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία μπορούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της, για την διατήρηση της ασφάλειας σε ολόκληρη τη χώρα και την προστασία δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ότι δεσμεύεται για τη χρήση έκτακτων μέτρων μόνο όταν τα μέτρα αυτά διατηρούν την ισορροπία μεταξύ της προστασίας των δημοσίων ελευθεριών και των αναγκών της εθνικής ασφάλειας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να εγκριθεί με πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου εντός μίας εβδομάδας από τη δήλωσή της.

Αιγύπτιοι καλούν σε ξεσηκωμό όλους τους Άραβες κατά της Τουρκίας με μποϊκοτάζ

Η Ένωση Αιγυπτίων στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε εκστρατεία για μποϊκοτάζ όλων των τουρκικών προϊόντων στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας που ξεκίνησε το βασίλειο με το σύνθημα «Ο Ερντογάν πολεμά τη χώρα μας με τα χρήματά μας».

Ο αντιπρόεδρος της γενικής ένωσης Αιγυπτίων στη Σαουδική Αραβία, Adel Hanafi, δήλωσε ότι οι Αιγύπτιοι στο εξωτερικό αντιπροσωπεύουν την πρώτη γραμμή άμυνας για την Αίγυπτο.

Πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της Τουρκίας, καθώς τα έσοδά αυτά, χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της Αιγύπτου, μέσω δορυφορικών καναλιών που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία και το Κατάρ, με σκοπό την διάδοση παραπληροφόρησης ή την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

“Είναι επίσης απαραίτητο να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Τουρκία, να σταματήσει η αγορά ακινήτων στην χώρα αυτή και να μην καλούνται τουρκικές εταιρείες να συμμετάσχουν στα οικονομικά συνέδρια της Αιγύπτου”, δήλωσε ο Χανάφι.

Κάλεσε επίσης την ομοσπονδία αιγυπτιακών εμπορικών επιμελητηρίων να μποϊκοτάρει ό,τι έχει τουρκική καταγωγή γιατί είναι ευθύνη κάθε Αιγύπτου είτε είναι καταναλωτής είτε έμπορος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η  Ένωση Αιγυπτίων στη Σαουδική Αραβία ευχαρίστησε τους Σαουδάραβες εμπόρους που αντικατέστησαν τα τουρκικά προϊόντα με τα αιγυπτιακά ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Αίγυπτο.

Την στιγμή που η ΕΕ αδιαφορεί για τις τουρκικές προκλήσεις, Αιγύπτιοι και Σαουδάραβες ''σκοτώνουν'' την οικονομία του Ερντογάν, καθώς το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα συνεχίζεται και αυτό που αποτελεί πραγματικά απορία είναι το τι κάνουμε στην Ελλάδα.   

Η Άγκυρα απειλεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και χιλιάδες Έλληνες κάθε χρόνο μεταβαίνουν στην Τουρκία για τις αγορές τους, σε μια πραγματικά απίστευτη κίνηση.

Η Ελλάδα οφείλει να αντιδράσει τις απειλές της Τουρκίας με κάθε τρόπο στην κυριολεξία, αφού έχει να κάνει με έναν αδυσώπητο και άκρως επικίνδυνο αντίπαλο που δεν υπολογίζει απολύτως τίποτα και κανέναν.

https://www.youtube.com/watch?v=R8nRD6L0OM8

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...