Ένοπλες Συρράξεις

“Φουντώνει” ο πόλεμος στο Αρτσάχ - Έρχεται σαρωτική αρμενική αντεπίθεση

Η Αρμενία χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους ταυτόχρονα εναντίον 10 στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι βαλλιστικές επιθέσεις με πυραύλους SCUD-B των Αρμενίων έπληξαν 10 στρατηγικούς στρατιωτικούς στόχους του Αζερμπαϊτζάν στη Γκάντζα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, ενώ είχαμε και απώλειες αμάχων .

Τα δεδομένα αναφέρουν ότι επίκειται αρμενική σαρωτική αντεπίθεση για την επανάκτηση εδαφών.

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, εκτός από το στρατιωτικό αεροδρόμιο, η επίθεση βαλλιστικών πυραύλων των Αρμενίων έπληξε μοίρα ελικοπτέρων, αρκετές μονάδες μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και την έδρα Ταξιαρχίας καταδρομών αλλά και κέντρο διοικήσεως κά.

Τούρκοι και Αζέροι έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι πιστεύουν ότι η μόνη αποδεκτή λύση για τον εαυτό τους είναι η πλήρης αποχώρηση των Αρμενίων από την περιοχή και όμως που δεν αποδέχονται οι Ρώσοι. 

 Άγκυρα και  Μπακού, ακόμη και πριν από την έναρξη της «πολεμικής  επιχείρησης» στην περιοχή στα τέλη Σεπτεμβρίου, έδειξαν ξεκάθαρα τι εννοούν αναφέροντας  «τελική διευθέτηση».

Η ουσία όμως ευρίσκεται στην αφύπνιση του Ρώσου προέδρου Πούτιν  σε σχέση με τον Τούρκο ομόλογο του  και τα σχέδια του στον Καύκασο, τα οποία είναι παντουρανικού χαρακτήρα και άκρως επικίνδυνα όχι μόνο για την Ρωσία αλλά και για ΕΕ και δύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πόλεμος στο Ναγκόρνο εκτρέπεται σιγά-σιγά σε κάτι πολύ πιο σοβαρό,ενώ η εμπλοκή Τούρκων συμβούλων περιπλέει ακόμα πιο πολύ την όλη κατάσταση , αφού οι βλέψεις των Τούρκων φτάνουν μέχρι την Κριμαία στην οποία ζουν χιλιάδες Τούρκοι Τάταροι.

Την  ίδια ώρα, οι αρμενικες δυνάμεις καταρρίπτουν τα τουρκικά drones σαν "μύγες". 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ