Ιντλίμπ
Ένοπλες Συρράξεις

Ο τζιχαντιστής που... ξαναπέθανε: Νεκρός ο ηγέτης μεγάλης ομάδας τρομοκρατών στην Ιντλίμπ

Στις 15 Οκτωβρίου, μια νέα αεροπορική επίθεση έπληξε περιοχή βορειοδυτικά της Ιντλίμπ, στη Συρία, η οποία ελέγχεται από διάφορες ομάδες τζιχαντιστών, με αποτέλεσμα το θάνατο βετεράνου της Αλ Κάιντα και ηγέτη της ομάδας τζιχαντιστών Horas al Din, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε... πεθάνει.

Η επίθεση είχε ως στόχο ένα SUV Hyundai Santa Fe που περνούσε κοντά στην πόλη Arab Said στη δυτική ύπαιθρο του Ιντλιμπ. Δύο ενήλικες και ένα παιδί, που βρισκόταν στο SUV, κάηκαν μέχρι θανάτου.. Αρκετοί άνθρωποι που έτυχε να είναι κοντά στο όχημα τραυματίστηκαν επίσης.

Το Arab Said είναι γνωστό ότι είναι προπύργιο της Horas al-Din που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, μια από τις μεγαλύτερες φατρίες στην ευρύτερη περιοχή της Ιντλίμπ. Οι τάξεις της ομάδας είναι γεμάτες βετεράνους της Αλ Κάιντα.

Πηγές της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση με αεροσκάφη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του «Abu Zur al-Masri», ηγέτη της Horas al-Din.

Ο Al-Masri είναι σκληροπυρηνικός εχθρός του ηγέτη της Hay'at Tahrir al-Sham, Abu Mohamad al-Julani. Εκτός από τη διοίκηση στρατιωτικών επιχειρήσεων, είναι μέλος του Συμβουλίου Shura του Horas al-Din.

Τον Ιούλιο του 2019, πηγές τζιχαντιστών ανέφεραν ότι ο al-Masri ήταν μεταξύ πολλών διοικητών της Horas al-Din που σκοτώθηκαν σε επίθεση του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο δικαστήριο της Ισλαμικής Σαρία στη δυτική επαρχία του Χαλεπίου, ωστόσο αυτές οι αναφορές αποδείχθηκαν ψευδείς.

Οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι βρίσκονται πίσω από τις πρόσφατες αεροπορικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ που στοίχισαν τη ζωή διακεκριμένων τρομοκρατών. Πολλοί από τους στόχους ήταν διοικητές της Horas al-Din.

https://www.facebook.com/TV.ldilb/posts/207632987443685

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ