Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Ιδιότυπες γενοκτονίες" από τους Αζέρους: Στέλνουν μειονότητες να σκοτωθούν στο Αρτσάχ

Ξεκαθάρισμα εθνοτικών "προβλημάτων" έχει γίνει ο πόλεμος στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

Οι περισσότεροι στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ήταν μέλη εθνοτικών μειονοτήτων, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Artsakh, Vahram Poghosyan, σήμερα,προσκομίζοντας και τα ανάλογα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος τόνισε ότι σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, υπάρχουν 148 στρατιώτες της μειονότητας Lezgi που έχουν σκοτωθεί  σε μία μόνο κατεύθυνση, ενώ υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες θύματα που ανήκουν στους Talysh (μειονότητες εντός χώρας).

«Σύμφωνα με στοιχεία μας, αυτό έχει προκαλέσει σοβαρή δυσαρέσκεια μεταξύ των εθνοτικών μειονοτήτων που ζουν στο Αζερμπαϊτζάν και στο εγγύς μέλλον πιθανότατα θα γίνουμε μάρτυρες εξεγέρσεων των μειονοτήτων αυτών, επειδή τα γεγονότα έρχονται να αποδείξουν για άλλη μια φορά, ότι το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί τις εθνοτικές μειονότητες κατά τρόπο απαράδεκτο αποδεικνύοντας μια τέτοιου τύπου συμπεριφορά », δήλωσε ο Αρμένιος εκπρόσωπος.

Σημείωσε δε, ότι το Αζερμπαϊτζάν κάποτε εφάρμοζε την ίδια πολιτική εναντίον των Αρμενίων στο Artsakh, όταν ήταν μέρος της Σοβιετικής επαρχίας του Αζερμπαϊτζάν.

«Η ανάλυση δείχνει ότι κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μόνο ένας στους 19 άνδρες από το Αζερμπαϊτζάν είχε πάει στον πόλεμο, ενώ κάθε τρίτος άνδρας του Artsakh είχε συμμετάσχει σε αυτόν», δήλωσε ο Poghosyan.

Αυτό αποδεικνύει επίσης ότι το Αζερμπαϊτζάν κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξαλείψει τις εθνικές μειονότητες που ζουν υπό τη δικαιοδοσία του με μια ανάλογη με την Τουρκία πολιτική, πρόσθεσε ο ίδιος.

Al-Arab: Η Τουρκία κινείται για ευθεία σύγκρουση με την Ρωσία

Όσον αφορά την κλιμάκωση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, αραβική εφημερίδα γράφει ότι η Τουρκία κατευθύνεται προς μια άμεση περιπέτεια μέσω της στρατιωτικής επέμβασης της στη σύγκρουση από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν έναντι της Αρμενίας, την οποία όμως “επιβλέπει” άμεσα η Ρωσία.

Σε αυτήν την διένεξη οι Ρώσοι κατάφερναν για χρόνια να διατηρούν μια ισορροπία δυνάμεων που τους επέτρεπε να πουλούν όπλα και στις δύο χώρες που βρίσκονται τώρα σε πολεμική σύγκρουση.

Αμερόληπτες επιτόπιες αναφορές δείχνουν επίσης την αποτελεσματική συμμετοχή των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην αλλαγή της στρατιωτικής κατάστασης στην περιοχή.

Αυτή η τουρκική βοήθεια ώθησε την Αρμενία να απειλήσει ότι θα χρησιμοποιήσει ρωσικά όπλα μαζικής καταστροφής σε μια προσπάθεια να αναγκάσει το Αζερμπαϊτζάν να υποχωρήσει στο θέμα των τουρκικών drone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές οι αναφορές λένε επίσης ότι οι Τούρκοι επωφελήθηκαν από την εμπειρία του πολέμου τους στη Λιβύη, και αυτή τη φορά μπόρεσαν επιτυχώς  να απενεργοποιήσουν τις ρωσικές συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου που κατείχαν οι Αρμένιοι.

Με τη σειρά τους, οι Ιρανοί, δεν έκρυψαν και αυτοί την υποστήριξή τους στους Αρμένιους, όχι μόνο στο πλαίσιο της  παραδοσιακής θέσης με τη Ρωσία, αλλά και επειδή για αυτούς η Αρμενία είναι μια μεγάλη και σημαντική διέξοδος, παρά το γεγονός ότι είναι Σιίτες.

Νομίζουμε ότι η Τουρκία σε αυτόν τον πόλεμο θα έχει σύμμαχο το Ισραήλ και εχθρό το Ιράν και αυτό ίσως μεταβάλει την όλη κατάσταση εναντίον της σχεδόν βέβαια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ