Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσικά μαχητικά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν-450 επίλεκτοι Αρμένιοι μισθοφόροι πολεμούν στην Συρία κατά της Τουρκίας

Σκληρό “μήνυμα” έστειλε η Μόσχα μμε κινήσεις άκρως επιθετικού χαρακτήρα στους Αζέρους και κυρίως στους Τούρκους που θέλουν να δράσουν σε περιοχή της απολύτου ευθύνης της Μόσχας.

Πρώτον σύμφωνα με πηγές, ρωσικά μαχητικά Su-30SM, MiG-29, και  Su-25 μαζί με ελικόπτερα της αρμενικής πολεμικής αεροπορίας, που εδρεύουν στο αεροδρόμιο Erebuni, απογειώθηκαν και πέταξαν ακριβώς στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν  εκτός εμβέλειας όμως των συστημάτων αεροπορικής άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, κάνοντας μια κανονική επίδειξη ισχύος σε Άγκυρα και Μπακού.

Δεύτερον, σύμφωνα με ρωσικές πηγές,  450 μισθοφόροι μαχητές από την Αρμενία βρίσκονται ήδη στο πεδίο της μάχης στη Συρία για να πολεμήσουν μαζί με τις πολιτοφυλακές του Άσαντ.

Μέσω ρωσικής οργάνωσης είχαμε την πρόληψη και αποστολή στην Συρία, 450 επίλεκτων Αρμενίων μισθοφόρων-κομάντος για να πολεμήσουν τον τουρκικό στρατό και τις φατρίες των Τζιχαντιστών.  

Οι Αρμένιοι μισθοφόροι προσλήφθηκαν από την φιλοκυβερνητική  ρωσική οργάνωση Chanak, η οποία δρα  στη Συρία και το Λίβανο, και έχει έδρα την Βυρητό.

Το επίλεκτο αρμενικό τάγμα έχει ως σύνδεσμο με τον συριακό στρατό τον Σύριο Ταξίαρχο Mussan Nafnuf της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών και για τον  συντονισμό με τους Ρώσους και αεροπορική βάση Χμειμίμ.

Η προσέλκυση Αρμενίων μισθοφόρων έγινε δυνατή αφού η Ρωσία άρχισε να στηρίζει ακόμα πιο ενεργά την αρμενική κυβέρνηση στη σύγκρουση της με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο  υποστηρίζεται από την άλλη πλευρά από την Τουρκία, η οποία εξοπλίζει και εκπαιδεύει το στρατό της, ενώ έχει στείλει και Τούρκους κομάντος στην χώρα.

Η Τουρκία εμπλέκεται στη σύγκρουση της Συρίας, διεξάγει πόλεμο στο Ιράκ, στη Λιβύη και ταυτόχρονα προκαλεί τις δυνάμεις του  αντι-τουρκικού συνασπισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοίγοντας πολλά και κυρίως επικίνδυνα μέτωπα, γράφουν ρωσικά ΜΜΕ.

Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη για την Τουρκία και το “αδελφό”  Αζερμπαϊτζάν,  ήταν η εμφάνιση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας μετά την Συρία, τώρα και στην Αρμενία δίπλα στα σύνορα των Αζέρων,διότι  καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό από εδώ και στο εξής την πορεία των γεγονότων, μετά την Συρία και στον Καύκασο.

Ερντογάν και Αλίγιεφ με την άφρονα πολιτική τους έφεραν τις συγκρούσεις στο υποπεριφερειακό επίπεδο, συνδέοντας τες με το κουρδικό και το αρμενικό ζήτημα, και αυτό θα το πληρώσουν ακριβά από την Μόσχα.

Υπενθυμίζουμε την λίστα με τους συμμετέχοντες στον συριακό πόλεμο:

Μαζί με τον συριακό στρατό πολεμούν, ο ρωσικός στρατός και οι Ιρανοί  Φρουροί, καθώς και οι σιιτικές πολιτοφυλακές των οποίων οι μαχητές μεταφέρθηκαν από το Ιράκ, το Λίβανο, το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Τσετσενία και πιθανώς άλλες χώρες.

Μαζί με τους Σύριους αντάρτες πολεμά, ο τουρκικός στρατός και Τζιχαντσιτές αντάρτες από την Τσετσενία και τις σουνιτικές αραβικές χώρες. Παράλληλα με τον ISIS, συνεργάζονται Σουνίτες μαχητές από σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο.

Σε λίγο όλα αυτά τα μέτωπα που ανοίγουν συνεχώς, θα έχουν εμπλέξει σε πολεμικές συγκρούσεις το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη φέρνοντας σε απόγνωση κυβερνήσεις και λαούς που προσπαθούν να ορθοποδήσουν οικονομικά και κοινωνικά λόγω της σαρωτικής πανδημίας οδηγώντας σε ακόμα χειρότερα σενάρια.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ