Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σφοδρή σύγκρουση Παρισιού-Άγκυρας για το ανεξάρτητο Κουρδιστάν

Τεράστια οργή προκλήθηκε στην Άγκυρα μετά την κίνηση του Παρισιού να εισάγει στο μάθημα της ιστορίας που το διδάσκονται  χιλιάδες Γάλλοι μαθητές, ενός νέου κεφαλαίου για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Η ατζέντα των ζητημάτων που συγκρούονται Τούρκοι και Γάλλοι διευρύνεται πλέον μετά την Ελλάδα και την Α.Μεσόγειο, και τώρα αφορά την ιστορία, την οποία θέλει να αλλοιώσει ξανά η Άγκυρα.     
     
Η Τουρκία επέκρινε σφοδρότατα την Γαλλία την Κυριακή για την αναφορά του Κουρδιστάν στο βιβλίο της ιστορίας που θα χρησιμοποιηθεί στα γαλλικά γυμνάσια το επόμενο σχολικό έτος.

"Το εγχειρίδιο που ήδη ετοιμάζεται από έναν εκδοτικό οίκο και θα διδάσκεται σε όλα τα σχολεία της Γαλλίας, αναφέρει για το δικαίωμα των Κούρδων στην δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, σύμφωνα με  την αυτονομιστική ιδεολογία της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG / PKK", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών Hami Aksoy.

"Οι απόψεις και οι προειδοποιήσεις στις προηγούμενες ανακοινώσεις της Τουρκίας, σχετικά με την υποστήριξη της Γαλλίας στην κουρδική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, αφορά ένα συνεχές λάθος εξίσωσης των Κούρδων της Συρίας με το PKK  το οποίο εξακολουθεί να ισχύει", είπε ο ίδιος.

Ο Aksoy τόνισε ότι “οι προσπάθειες της Γαλλίας να έχει απόψεις σε όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με βάση την αντι-τουρκική ιδεολογία της είναι γεγονός απαράδεκτο, καθώς το Παρίσι προσπαθεί να παραμορφώσει και  ιστορικές αλήθειες αλλά και τον νόμο σε μια ανησυχητική πλέον προσπάθεια.

Είναι προφανές ότι αυτή η τρομοκρατική προπαγάνδα, η οποία είναι αποτέλεσμα της επίσημης πολιτικής της Γαλλίας, ξεκίνησε με το θάρρος που έλαβαν εκείνοι που φιλοξενούν τους αποκαλούμενους εκπροσώπους της κουρδικής τρομοκρατικής οργάνωσης στο γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο.

Η παραμορφωμένη παρουσίαση ιδεολογικών δογμάτων  και  πολιτικών συμφερόντων σε σχολικά εγχειρίδια θέτει σοβαρό κίνδυνο για τις μελλοντικές γενιές, και η Τουρκία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά αυτό το ζήτημα έως ότου η Γαλλία διορθώσει το λάθος της και στον τομέα της εκπαίδευσης”, κατέληξε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με άρθρο μας, το Παρίσι μέσω του μαθήματος της ιστορίας προαναγγέλλει ουσιαστικά το τι μέλει γενέσθαι  στην Μέση Ανατολή με το ζήτημα της δημιουργίας του Κουρδιστάν, το οποίο δεν μπορεί να αναμένει άλλο.

Μετά το ζήτημα της αρμενικής γενοκτονίας και των πολλών εγκλημάτων των Τούρκων ιστορικά στην Μεσόγειο, τώρα η Άγκυρα προσπαθεί μάταια να εξαφανίσει τα εγκλήματα που την βαραίνουν μαζί με τις προσδοκίες ενός λαού 40 εκατ., ο οποίος δεν έχει πατρίδα αν και την δικαιούται και με το παραπάνω.

Η κίνηση της γαλλικής διεύθυνσης εκπαίδευσης είναι μια άκρως σημαντική κίνηση του γαλλικού κράτους που εκπαιδεύει την επόμενη γενιά των μαθητών του στην διεθνή νομιμότητα, μη αποδεχόμενο τις προκλητικές ονειρώξεις του νέου σουλτάνου Ερντογάν που αναπολεί Χαλιφάτα και νέους δούλους  το 2020.

Ίσως αν είχαμε περισσότερες χώρες στην "πολιτισμένη" Ευρώπης που θα είχαν την ίδια ανάλογη στάση, σήμερα η Τουρκία να ήταν κλεισμένη και περιορισμένη στα σύνορα της, χωρίς να διεκδικεί τίποτα παράνομο από Ελλάδα και Κύπρο. 

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μαθήματα στο σχολεία είναι σημαντικά για τους μαθητές, μόνο που το μάθημα της ιστορίας είναι αυτό που »"χτίζει" συνειδήσεις στις νέες γενιές αλλάζοντας το ρου των επερχόμενων πολιτικών και στρατιωτικών εξελίξεων, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

https://www.yenisafak.com/en/news/turkey-slams-france-for-teaching-pkk-terrorist-ideology-3538583

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ