Ένοπλες Συρράξεις

Ηγέτης των Κούρδων της Συρίας: Η Τουρκία διεξάγει ειδικό πόλεμο με δίκτυο κατασκόπων

Σε μια σημαντική δήλωση προέβη ο Γενικός Διοικητής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), Mazlum Kobane, ο οποίος έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με θέμα τον ανορθόδοξο πόλεμο, στο οποίο λέει ότι «οι στρατιωτικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί της αυτόνομης διοίκησης της ΒΑ Συρίας πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για να ακυρώσουν όλα τα σχέδια του εχθρού. Επίσης πρέπει να εξασφαλιστεί και η συμμετοχή της κοινωνίας με όλους τους τρόπους και τις μεθόδους που είναι σκόπιμο να ακολουθηθούν ενάντια στον εχθρό».

Σύμφωνα με τον Hawarnews, ο Kobane είπε:

“Ο εχθρός προσπαθεί να διχάσει και να φέρει αντιμέτωπο τον κουρδικό λαό, να διαλύσει τις στρατιωτικές και πολιτικές δυνάμεις του και να καταστρέψει την κοινωνικότητα και την ενότητα των Κούρδων. Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που εργαζόμαστε για διάλογο μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων. Στοχεύουμε να εξουδετερώσουμε τα σχέδια και την πολιτική του τουρκικού κράτους, που αρνείται την ύπαρξή μας”.

Συνέχισε ο Κούρδος ηγέτης και είπε τα εξής:

“Το τουρκικό κράτος διεξήγαγε έναν ειδικό πόλεμο με το δίκτυο των κατασκόπων του και στόχευε να διαλύσει την κοινωνία με αυτόν τον πόλεμο”, δήλωσε ο Kobane, και συνεχίζοντας είπε: “Αυτά τα 10 χρόνια της Επανάστασης στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Για το λόγο αυτό, άλλαξε τις μεθόδους που ακολουθούσε ως τώρα και προσπαθεί να τον πετύχει μέσω του ανορθοδόξου πολέμου, μοιράζοντας χρήματα και στρατολογώντας πράκτορες ανάμεσά μας.  Στρατιωτικά, πολιτικά και κοινωνικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται με όλα τα μέσα και μεθόδους για να ακυρωθούν όλα τα σχέδια του εχθρού. Η κοινωνία πρέπει να λάβει κι αυτή τις προφυλάξεις της”.

Δηλώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί συνέδριο διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών στην Περιφέρεια Cizre τους επόμενους δύο μήνες, ο Kobane είπε, “Με αυτό το συνέδριο, θα ακούσουμε τις απόψεις και τα προβλήματα των ανθρώπων ένα προς ένα.”

«Είχαμε συζητήσεις με διεθνείς εταιρείες για να εκμεταλλευτούμε τους ενεργειακούς μας πόρους και να θέσουμε τα έσοδα που θα προέλθουν στην υπηρεσία του λαού της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλες τις διεθνείς εταιρείες για την εξυπηρέτηση του λαού μας. Αντιμετωπίζουμε τον στόχο του εχθρού που θέλει να διαλύσει την Επανάσταση που έγινε στη Βόρεια και Ανατολική Συρία και εμποδίσει τη συμμετοχή μας στις συνομιλίες που γίνονται για το μέλλον της Συρίας. Ενεργός στη Συρία. Έχουμε πολιτικές και διατηρούμε σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα κράτη στη Συρία. Θέλουμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με όλους τους κύκλους. Υπογράψαμε συμφωνίες με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, θα υπογράψουμε επίσης άλλες συμφωνίες, αρκεί αυτές να είναι τέτοιες που θα εξυπηρετήσουν το λαό μας.”

Ο Kobane, αφού παραδέχτηκε ότι “Υπάρχουν σίγουρα προβλήματα στην αυτόνομη διοίκηση”, δήλωσε:

“Δεν αρνούμαστε ότι η διοίκηση έχει κάνει λάθη. Ο λαός μας πρέπει να εντοπίζει και να αναδεικνύει τις ανεπάρκειες της αυτόνομης διοίκησης και να διαβιβάζει τα παράπονα και τις επικρίσεις του στις αρχές. Δεν πρέπει να πιστεύουν όμως αβάσιμους ισχυρισμούς. Επειδή τέτοιοι ισχυρισμοί εξυπηρετούν τον εχθρό, όχι το λαό μας. Πρέπει να καταφύγουμε στους σωστούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων.

Είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά τον πολιτικό και στρατιωτικό τομέα. Όμως θα αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας και θα ενισχύσουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Η άμυνα δεν είναι μόνο ευθύνη των στρατιωτικών και των θεσμικών οργάνων εθνικής ασφαλείας, αλλά είναι ευθύνη των λαών και όλοι πρέπει να υποστηρίξουν τις δυνάμεις ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ